Интересно

Как работят различните гривни за ароматерапия?

гривни за ароматерапия
вашата оценка

Моделите гривни за ароматерапия са забавен и модерен моден аксесоар за всеки, който обича и цени етеричните масла. Предлагат се в толкова много стилове, цветове и видове, че наистина могат да се носят само като бижу. Днес ще ви помогнем да разберете как да включите гривни за ароматерапия в стила си. С кои видове е най-добре да започнете? Кои биха били красив и обмислен подарък? И какви масла трябва да им сложите? Как се слагат маслата в тях?

Какво са гривни за ароматерапия?

Предлагат се различни видове гривни за ароматерапия. Добре е да се запознаете с подробностите за всеки тип, преди да ги използвате. Като цяло всички тези видове гривни работят по един и същи начин. Но най-голямата разлика е в използваните материали: мъниста от лава или кожени колани.

  • Арома гривни ETERIM с мъниста от скална лава

Арома гривни ETERIM с мъниста за ароматерпия

(20)
24.99лв.

Лавата е порест материал, който може бързо и чисто да абсорбира етерични масла. Мънистата се прикрепят към централната връв на гривната. След поставяне на няколко капки директно върху скалата, маслата се абсорбират и разпръскват през целия ден. С кръглите камъни, гривната е удобна и не виси или пречи на нищо. Разбира се, когато използвате такава гривна, ползите са по-големи, ако имате „купчина гривни за ароматерапия“.  С няколко гривни можете да създадете своя собствена смес от аромати в движение, като нанесете едно масло върху една гривна и друго върху друга. Гривните от мъниста се поддават особено добре на подреждане.

  • Кожени гривни за ароматерапия

Гривни за ароматерапия с етерични масла Eterim черно

(17)
29.99лв.

Друг вид гривни за ароматерапия са тип „кожена подложка“ или „медальон“. Този вид гривна включва бижута в центъра, в която поставяте подложки, които държат капките етерично масло. Повечето гривни с медальони са изработени от висококачествен метал от неръждаема стомана. Те обикновено включват различни цветни кожени вложки за допълнително персонализиране на вашия външен вид. Ако тази визия и стил ви подхождат, можете да имате невероятни изживявания с различни цветове кожени каишки, както и с различни цветове подложки за етерични масла.

Как да използвате вашите гривни за ароматерапия?

Гривните за ароматерапия работят чрез нашето обоняние. Обонянието е най-бързият и директен път до нашия мозък, а с това и до нашите емоции. Използването на арома гривна ви позволява да вдишвате избрания аромат през целия ден. Ароматът от гривната избледнява много по-бавно, отколкото когато нанасяте масла върху кожата. Върху кожата маслата могат да се отмият при измиване или изпотяване. На гривната обаче те издържат и остават силни. За да използвате вашите грични за ароматерапия, просто поставете 2-3 капки от избраното масло върху лава мънистата или кожената подложка.

Най-добри етерични масла за арома бижута

Можете да използвате някое от любимите си етерични масла върху вашата дифузерна гривна. Различните масла ще имат различен ефект върху различните хора.

  • Енергизиращи етерични масла –  използвайте масла като Бергамот или Лимон, за да повдигнете настроението си и да се ободрите и енергизирате.

Етерично масло Бергамот 10ml

(11)
7.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.
  • Успокояващи етерични масла – масла като Лавандула, Иланг Иланг или бленд “Спокойствие” са доста удобни за носене върху гривни за ароматерапия, ако страдате от чест стрес или тревожност.

Бленд от етерични масла “Спокойствие”

(19)
8.49лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(75)
9.99лв.
  • За медитация –  Използването на етерични масла по време на медитация може да подобри ефектите от вашата медитативна практика. Етеричните масла са известни със своите успокояващи свойства, които помагат за задълбочаване на вашето състояние на релаксация. По време на йога и медитация използвайте масла като Тамян или Здравец.

Етерично масло Здравец 10ml

(7)
11.99лв.

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
15.99лв.
  • Дръжте комарите далеч, като използвате масла като Лимонова трева, Кедър или бленд “Анти комари”. Всяко етерично масло се състои от множество химични съставки. Именно тези съединения защитават растението и се борят с определени насекоми и нашественици. Защо с тях да не помогнем и на себе си при борбата с буболечки?

Бленд от етерични масла “Анти Комари” – 10 ml

(5)
8.99лв.

Етерично масло Лимонена трева 10ml

(12)
7.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Кога да използваме гривни за ароматерапия?

Разбира се, можете да използвате вашата гривна с дифузер на етерични масла, когато и както желаете! Но по-долу са някои от любимите ми начини да използвам добре гривните си.

  • Гривна по време на йога и медитация

гривни за ароматерапия

Любимо време да носим гривни за ароматерапия е по време на сесия по йога или медитация. Гривната позволява да държим маслата близо до себе си и да ги усетим директно, без да се налага да ги нанасяме върху кожата си. Етеричните масла имат химически компоненти, така че взаимодействат с миризмата на тялото. Ето защо някои хора миришат малко по-различно след прилагане на абсолютно същото масло като други. За да избегнете този ефект, използвайте дифузерна гривна и се насладете на чистата си миризма на етерично масло.

  • Гривни за ароматерапия против насекоми

Дифузерната гривна е изключително удобна за предпазване от насекоми през горещите летни месеци. Ако работите в градината или бягате, потта от кожата ви може да изхвърли всеки локално нанесен спрей против насекоми, който сте използвали. Гривната ще запази аромата на етерично масло върху вас по-дълго, отколкото доза спрей против насекоми.

  • Гривни, с които да заменим традиционните парфюми

Нека бъдем честни, понякога просто искаме да миришем приятно. Това ни прави щастливи! Етеричните масла са чудесни алтернативи на традиционните парфюми. Можете също да използвате естествени аромати за естествен парфюм, но имайте предвид някои важни разлики между етеричните масла и естествените аромати. За да използвате етерични масла като парфюм, просто използвайте маслата, на които харесвате миризмата.

Заключение

Ако предпочитате различен стил на бижута, опитайте колие с дифузер или със стоманена гривна. Както при повечето продукти, препоръчително е да използвате масло с най-добро качество. Моля, уверете се, че маслата, които поставяте върху вашата гривна, са безопасни и не сте алергични към аромата им. Особено ако сте често около вашия домашен любимец , моля, уверете се, че маслата, които използвате за себе си, са безопасни и за тях.

ЗА ОФИСА! Бадж за ароматерапия с етерични масла ЕТЕРИМ

(1)
19.99лв.

Колие за ароматерапия с етерични масла Eterim

(18)
24.99лв.

Стоманено колие за ароматерапия ЕТЕРИМ с резервоар за етерични масла

(9)
22.99лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.