Интересно

Етерични масла при кошмари

етерични масла при кошмари
вашата оценка

Наистина ли етеричните масла помагат при кошмари? Много хора вярват, че използването на аромата на цветя или подправки може да ги направи по-спокойни, отпуснати и по-малко напрегнати. При малки деца често се забелязват някои различни видове нощни събуждания и плач. Кошмарите са срещани сред децата; въпреки че могат да възникнат при хора на всяка възраст.

Тук ще ви покажем как да използвате вашите етерични масла при кошмари, както и как да подобрите съня на вашето дете.

Кошмарите при децата могат да са резултат от безпокойство и стрес в училище, преживявания на тормоз или просто да бъдат част от развитието на мозъка на детето. Кошмарът е онзи странен и ужасяващ лош сън, който се случва през нощта. Това е доста ужасяващо преживяване, което може да събуди детето ви обляно в пот, страх и умора.

Симптомите на кошмар могат да включват:

  • Тежко дишане
  • Обилно изпотяване
  • Плач и викове
  • Ритане
  • Агресивност по време на сън

Емоциите в нашия мозък. Свойства на етерични масла при кошмари

Лимбичната система е частта от нашия мозък, която се занимава с емоциите, стимулацията и спомените. Основната и функция е да управлява емоционалните реакции и поведение. Голяма част от стреса и безпокойството произлизат от предишни емоционални спомени или причини. Ароматерапията може да ви помогне да балансирате лимбичната си система. Например, като вдишвате аромата на етерични масла с успокояващи свойства, вие помагате на мозъка си да действа по-спокойно. От своя страна, си позволявате по-добро състояние на ума, за да постигнете спокоен сън.

Най-добри етерични масла при кошмари

етерични масла при кошмариАко сте свикнали да използвате ароматерапия в дома си, може да пожелаете да използвате и етерични масла при кошмари, за да предпазите децата от лоши сънища. Ето най-добрите етерични масла, внимателно подбрани, за да се борят с кошмарите и да помогнат на вашето дете да се наслаждава на спокоен нощен сън.

Не се страхувайте да експериментирате с тези масла. Ще откриете, че някои аромати ще зарадват носа ви повече от други. Изберете такова масло, което да успокоява цялото ви тяло и ум.

1. Лавандулово етерично масло

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Етеричното масло от Лавандула е добре известно със своите успокояващи свойства. Може да помогне на децата ви да се насладят на непрекъснат нощен сън. Използва се и за намаляване на безсънието.  Всяка вечер, преди да си легне детето, нанасяйте 2 капки от етеричното масло върху памучен тампон под възглавницата. Повтаряйте всеки ден, дори и да не забележите незабавен ефект. Ароматерапията е много фина практика, която изисква търпение и доверие. Друг метод за използване на лавандула за по-добър сън е като натриете маслото в задната част на ушите предилягане. Лавандуловата ролкова бутилка е най-лесна за това. Детето ми вече използва собствена ролка, много е сладко за гледане! Употребата на дифузер за ароматерапия в детската стая също е добър вариант.

2. Етерични масла при кошмари – Кедрово масло

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Етеричното масло от Кедрово дърво има успокояващи и терапевтични свойства. Помага за справяне с тревожност, депресия и подобрява качеството на съня. Това го прави едно от най-добрите етерични масла при кошмари! Разпръскването на маслото в стаята на вашето дете през нощта може да помогне за предотвратяване на страшните сънища. Дървото Кедър съдържа сесквитерпени. Това е активна химическа съставка, която помага за поддържане на емоционален баланс. След “кошмарната среща”, масажирайте долната част на краката на вашето дете с няколко капки масло от Кедрово дърво. Смесете го с базово масло от Сладък бадем , за да върнете спокойствието и мира на любимия човек. Не забравяйте също да използвате нежни думи, за да успокоите детето си.

3. Етерично масло от Тамян

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
16.99лв.

Етеричното масло от Тамян има пикантен аромат и може да се използва за подобряване на съня. Предлага успокояващ ефект върху индивида, особено върху децата. Чувството на страх, несигурност, отхвърляне и ниско самочувствие може да се справи с тамян. Най-важното е, че детските кошмари могат да бъдат предотвратени, ако използвате това масло в смесите си за сън. Това е и причината Тамянът да бъде едно от най-подходящите етерични масла при кошмари.

4. Етерични масла при кошмари – Пачули

Етерично масло от Пачули 10ml

(12)
15.99лв.

Етеричното масло от Пачули може да облекчи емоционалното напрежение, тревожността и депресията на вашето дете. Масажирайте това масло върху тялото на детето вечер преди лягане за лечение на сънна апнея и кошмари.

5. Бленд “Сладък сън”

Бленд от етерични масла “Сладък сън”

(15)
8.99лв.

Понякога е хубаво да не се налага да създавате своя собствена смес за по-добър сън или за помощ при кошмари. Ако предпочитате готова смес от етерични масла при кошмари, “Сладък сън” е перфектна за вас:

Бленд от етерични масла “Сладък сън” е флорална и внимателно подбрана комбинация от натурални етерични масла: Лавандула, Пачули, Петигрен и Нероли.

Рецепти с етерични масла за сън

етерични масла при кошмари

Ако сте готови да експериментирате и сами да смесвате етерични масла при кошмари, можете да работите за аромат, който наистина харесвате. Освен това можете да го персонализирате в зависимост от деня или вечерта, както и това какво може да ви е необходимо в този момент.

Освен това ползите от етеричните масла се натрупват, когато ги смесите заедно. Можете да подпомагате лечението на повече от един проблем едновременно. Започнете с тези 11 най-добри етерични масла за сън.

Как да използвате етерични масла при кошмари?

Етеричните масла са чудесно естествено домашно лекарство, което може да облекчи детето ви от нощните страхове и кошмари . Има различни употреби и приложения на ароматерапията за предотвратяване на нощни атаки.

  • Поставете дифузер в спалнята на детето си: Отървете се от кошмарните атаки, като поставите дифузер в стаята на детето си. Опитайте да разпръснете някое от изброените по-горе етерични масла по ваш избор през нощта.

Дифузер за етерични масла ЕТЕРИМ Marble 500

(10)
60.72лв.

Дифузер с етерични масла за ароматерапия ETERIM Тъмна Ваза 500

(32)
56.99лв.

Керамичен дифузер за етерични масла ETERIM CeraStyle

(6)
60.79лв.
  • Добавете 2-3 капки етерично масло върху памучен тампон: Добавете около 2-3 капки от любимото си етерично масло върху памучен тампон и го поставете под възглавницата им, за да предотвратите нощни ужаси и кошмари.
  • Направете „Кошмарът да си отиде!“ спрей за стая или бельо: Направете обикновен спрей за стая и го нанесете около стаята или бельото. Пригответе този спрей с комбинация от масла. Предпочита се комбинация от три или повече масла.
  • Нанесете капки масло зад ушите на вашето дете: Етеричните масла могат да се нанасят зад ушите на вашето дете, за да успокоят тялото, да облекчат напрежението и да предизвикат сън. Главоболие и други състояния на съня, известни като причини за кошмари, могат да бъдат лекувани с ароматерапия. Уверете се, че сте разредили етеричното масло,  преди да нанесете върху кожата.
  • Използвайте ги във ваната: Най-сигурният начин да добавите ползите от етерични масла към ваната е първо да разтворите маслата в някои соли. По този начин капчиците масло се разтварят във водата заедно със солта, вместо да плуват в горещата вода сами. Комбинирайте 1 супена лъжица английска сол с 2 капки етерични масла. Това е достатъчно за банята на вашето дете и създава прекрасно ароматно изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.