Интересно

Кои са ароматите на Хелоуин?

ароматите на Хелоуин
вашата оценка

Призрачният сезон е точно зад ъгъла и е време да извадите декорациите, костюмите и лакомствата, които да зазвучат в духа на Хелоуин. Дните ви ще бъдат изпълнени с партита с костюми, вечери със страшни филми, издълбаване на тиква и печене на сладки изкушения. Въпреки че това са любимите занимания за този есенен празник, можете да направите Хелоуин изключително специален тази година с пикантни, земни, сладки и плодови етерични масла. Продължете да четете, за да откриете кои са ароматите на Хелоуин, заедно със съвети за смесване и използване на най-празничните аромати за сезона.

Насладете се на ароматите на Хелоуин

Хелоуин и други есенни празници се свързват със свежестта на прохладния бриз, прегръдката на плътно прилепналите пуловери, топлината на пукащите камини, очарованието на сладките деликатеси и мистериозната атмосфера на обитаваните от духове гори. За да уловите наистина същността на празничната атмосфера  ще трябва да избирате из между ароматите на Хелоуин. Те са сладки, земни, топли и пикантни. За да ви помогнем да идентифицирате различните ароматни профили, ние предоставихме примери за етерични масла, съответстващи на всяка ароматна категория.

Сладки етерични масла – Това са маслата, които притежават по-сладък ароматен профил. Те успяват да напомнят за Хелоуин бонбони и печива. Със своите пищни аромати добавят елемента на “лакомство” към любимия  въпрос “Номер или лакомство?”. Съчетават се най-добре с пикантни, ориенталски, дървесни и земни аромати. Сладките етерични масла включват Лимон, Портокал, Мандарина, Грейпфрут и Ванилия.

Земни етерични масла – Те са наситени със земни тонове и осигуряват заземяващ ефект в ароматерапията. Когато смесвате етерични масла, вдъхновени от Хелоуин, опияняващата и тревиста природа на земните масла добавя необходимия “тъмен” елемент, който перфектно балансира сладките и пикантните масла. Резултатите са дръзки, загадъчни и зловещо омагьосващи. Най-добрите земни етерични масла за Хелоуин включват Пачули, Лавандула и Иланг Иланг.

Пикантни етерични масла – Сместа от етерични масла за Хелоуин е непълна без включените масла от подправки. Аромати, които напомнят на истински подправки, добавят успокояващата топлина, свързана с уютния сезон. Маслата от подправки се смесват прекрасно с плодови и цитрусови масла.  Добавете няколко капки етерични масла от Канела, Джинджифил или Черен пипер във вашата призрачна бленда.

Най-добрите от ароматите на Хелоуин

1. Етерично  масло от Канела

Етерично масло Канела 10ml

(37)
7.99лв.

Типичен есенен аромат, използван в празничните смеси. Канелената кора в миналото се е използвала за издигане на духовете. Днес затоплящите и ревитализиращи свойства на това масло го правят един от най-добрите избори в категория ароматите на Хелоуин.

2. Ароматите на Хелоуин – Етерично масло от Тамян

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
16.99лв.

Тамянът е известен със своя дълбок, дървесен аромат, преплетен с пикантни нюанси и фини плодови нотки. Въпреки че Тамянът традиционно се свързва с Коледа и подаръците на трите влъхви, неговият богат, ориенталски аромат и стипчиви свойства го правят идеален за Хелоуин и други смеси, вдъхновени от есента.

3. Етерично масло от Кедрово дърво

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Смята се, че мекият, заземяващ, топъл и успокояващ аромат на Кедровото дърво притежава духовен ефект, който успява да обедини хората. Това го прави любим избор в категория ароматите на Хелоуин. Неговата хармонична комбинация от дървесни и сладки нюанси допълва както плодови, така и пикантни масла, създавайки ефект, който напомня на дълбоки, призрачни гори.

4. Етерично масло от Портокал

Етерично масло от Портокал 10ml

(60)
7.99лв.

Излъчвайки възхитителна, цитрусова есенция, това масло е известно със своята вродена способност да поддържа имунитета и да намалява симптомите на сезонна настинка. Неговият жизнен и пикантен аромат служи като перфектната нотка за нощта на Хелоуин.

5. Ароматите на Хелоуин – Етерично масло от Пачули

Етерично масло от Пачули 10ml

(12)
15.99лв.

 За да облекчите стреса и безпокойството по време на есенните празници, разпръснете Пачули в дома си. По този начин ще се възползвате от неговите заземяващи и успокояващи свойства. Дълбокият му и земен аромат се смесва хармонично със сладки и пикантни масла. С Пачули със сигурност ще създадете сложна и зловещо очарователна смес от ароматите на Хелоуин.

6. Етерично масло от Бор

Етерично масло от Бор 10ml

(36)
7.99лв.

Борът се свързва предимно с коледните смеси, но той може да подчертае и красиво Хелоуин, когато се комбинира с други масла. Неговият избистрящ, ободряващ и ободряващ аромат напомня за дълбоката гора, което го прави освежаващ, но мистериозен избор за есенния празник.

Вдъхновяващи смеси с Ароматите на Хелоуин

ароматите на Хелоуин

Нуждаете се от идеи как да смесите най-добре ароматите на Хелоуин? Открийте нашия избор от сладки, пикантни, дървесни и мистериозни смеси от етерични масла. Те ще ободрят сетивата ви и ще подобрят изживяването ви на празника.

1. Trick-or-Treat 

2. Pumpkin Spice Latte

Вдъхновена от сезонната напитка, тази смес е страхотно удоволствие. Сетивата ви ще бъдат възхитени от ободряващия аромат.

3. Fire Diffuser Blend с Ароматите на Хелоуин

Отдайте се на едно от най-големите удоволствия на есенния сезон с тази дървесна и цитрусова комбинация.

4. Призрачна гора с Ароматите на Хелоуин

Как да използваме етеричните масла в категория Ароматите на Хелоуин?

Най-лесният начин да използваме ароматите на Хелоуин е като ги разпръснем из целия дом чрез дифузер за етерични масла. Независимо дали избирате едно или комбинация от маслата, споменати по-горе, използването на дифузер може да добави празнична атмосфера към всяка стая.

Друг уникален начин да прегърнете ароматите на Хелоуин, е да ги приложите към вашите сезонни  „Направи си сам“ спрейове и дори празнични украси. Ако вие и вашето семейство обичате да хитрувате през есента, можете да добавите малко количество масло(а) към вашите сезонни декорации. Нанесете една капка масло по ваш избор върху венци, герлянди, декорации с тикви и паяци.  По този начин ще ангажирате всичките си сетива. Ароматите ще траят между 2-3 часа.

Противопоказания за употреба

Етеричните масла са само за външна употреба. Не трябва да се поглъщат и не трябва да се съхраняват на лесно достъпни за деца места. Както при етеричните и носещите масла, трябва да се проведе тест  върху вътрешната страна на ръката или друга нечувствителна област на кожата, като се използва малко количество от определеното масло, за да се провери за чувствителност. Липсата на алергичен отговор в рамките на 48 часа предполага, че маслото е безопасно за употреба.

Локалното приложение на повечето масла носители обикновено е известно като безопасно при отговорна употреба, но са възможни раздразнения, алергии, обриви и други странични ефекти. При вероятност от алергична реакция преустановете употребата на продукта и незабавно посетете лекарска помощ. За да предотвратите странични ефекти, консултирайте се с медицински специалист преди употреба.

Етеричните или носещите масла никога не трябва да се използват близо до очите, вътрешната част на носа и ушите или върху други особено чувствителни области на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.