Здраве

Ето това се случва с вашите бели дробове, когато дифузирате етерични масла

вашите бели дробове при вдишване на етерични масла
5/5 - (1 глас)

Астмата е заболяване, което задушава проходите, които доставят въздух на белите дробове. Възпалените дихателни пътища са чувствителни и усложняват дишането. Честите симптоми на астма включват проблеми с дишането, хрипове, кашлица и стягане в гръдния кош. Астмата няма лек. Лекарите идентифицират факторите, които предизвикват астматични атаки или симптоми при всеки пациент и им помагат да избегнат тези фактори. Лекарите също така предписват лекарства, включително инхалатори, за да се справят с болестта. Инхалаторите съдържат антихолинергици и бета агонисти, които ефективно третират астматичните пристъпи. Тази статия очертава някои етерични масла за лечение на астма, които са ефективни при предотвратяването на астматични атаки.

Най-добрият подход към лечението на астма: етерични масла

Въпреки че е важно да следвате инструкциите на лекаря за лечение на астматични атаки, има някои естествени начини, по които можете да допълните това лечение вкъщи. Следните 9 етерични масла са известни със своите лечебни свойства, за да предотвратят появата на астматични атаки на първо място.

1. Етерично масло от Мента

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

Етеричното масло от мента има деконгестантни и антихистаминови свойства, които облекчават астматичните атаки. Излагането на алергени , като прахови акари и прашец, задейства вашето тяло, за да освободи хистамините, което от своя страна предизвиква пристъпи на астма. Ментата инхибира освобождаването на хистамин в тялото ви.

Как да използвам:
Комбинирайте 2 капки етерично масло от мента с една капка лимон, 8 капки лавандула и 20 капки носител. Можете да използвате за носещи масла – сладък бадем, маслини или жожоба. Разтрийте гърдите си с тази смес два пъти на ден, за да предотвратите астматични атаки.

2. Етерично масло от Лавандула

Лавандулата е едно от етеричните масла, които имат седативни и противовъзпалителни свойства, които са ефективни при лечението на астма.

Как да използвам:
Неговата употреба и приложение може да се постигне чрез вдишване на комбинация от лавандула и евкалипт или мента, които могат да облекчат леките астматични атаки. Друг начин за използване на лавандула за астматични пристъпи е чрез дифузиране със  специален ултразвуков дифузер за етерични масла.

3. Етерично масло от лайка и бергамот

Тези етерични масла за астма са антиспазматични. Те облекчават симптомите на астма чрез облекчаване на мускулните контракции, които намаляват бронхите. Лайката и бергамотните етерични масла имат седативни свойства, които отпускат тялото. Тази релаксация е необходима, защото напрежението придружава пристъпите на астма.

Как да използвам:
Смесете няколко капки бергамот и масло от лайка и използвайте сместа, за да разтривате гърдите и гърба си. Сместа облекчава леките и тежки астматични атаки.

4. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е ефективено отхрачващо средство, което премахва слуз от вашата система. Мукозата причинява кашлица и хрипове при пациенти с астма. Етеричното масло също е ефективно при облекчаване на дихателни състояния като кашлица и бронхит.

Как да използвам:
Използването на масло от чаено дърво за лечение на астма е просто. Поставете чиста кърпа за лице в топла вода, извийте и добавете няколко капки масло от чаено дърво върху влажната, топла кърпа. Дишайте през топлата кърпа, докато се охлади. Повторете процеса, докато не се почувствате облекчени. Друг популярен метод е чрез дифузиране на няколко капки етерично масло от чаено дърво чрез ултразвуков дифузер за етерични масла.

5. Евкалиптово етерично масло

Евкалиптовото масло има силен аромат, който помага при обезводняване на дихателните пътища. Маслото съдържа евкалиптол, който разгражда всяка храчка и слуз във вашата система и ви позволява да дишате лесно.

Как да използвам:
Добавете няколко капки масло във вашия дифузер за етерични масла. Чрез парата вие вдишвате необходимото количество масло.

6. Етерично масло от Тамян

Маслото от тамян има отхрачващо и противовъзпалително свойство. Маслото помага при обезводняване на белите дробове и назалните проходи при астма. Това етерично масло е полезно и за облекчаване на тревожност, объркване и стрес.

Как да използвам:

Един от начините за използване на маслото от тамян е чрез разпространяването му във въздуха, като се използва дифузьор. Като алтернатива можете да използвате маслото, за да разтривате гърдите си.

7. Ореганово масло

Орегановото масло има антибактериални и противогъбични свойства. То облекчава затрудненията при дишане при астматични пациенти незабавно при вдишване. Орегановото масло също е ефективно за предотвратяване на инфекции на дихателните пътища.

Как да използвам:

Комбинирайте 25 капки масло с 5 грама вода в пулверизатор, за да направите мъгла и след това да вдишате парата. Друг начин за използване на това етерично масло е добавяне на капки към етерично масло дифузор с вода.

8. Етерично масло от Карамфил

Карамфиловото масло е едно от най-ефективните етерични масла за астма. Карамфилът има много свойства, които облекчават симптомите на астмата, които включват антиспазматични, аналгетични и противовъзпалителни свойства. Маслото помага при разширяване на свиващите се респираторни дихателни пътища и облекчаване на дихателните затруднения при пациенти с астма.

Как да използвам:

Можете да използвате утразвуков дифузьор, за да дифузирате карамфиловото масло във въздуха за около 20 минути. Карамфиловото масло се използва и директно върху гърдите. Разтриването на карамфилово масло директно на кожата Ви може да предизвика дразнене. Вместо това, разредете маслото с вода или бадемово масло, преди да го нанесете върху кожата си.

9. Масло от мащерка

Етеричното масло от мащерка е полезно за подсилване на имунната система и укрепване на дихателната система с антисептични, антибактериални и отхрачващи свойства. В действителност, той е ефективен при елиминирането на всички астматични симптоми, включително кашлица и настинки.

Как да използвам:

Един начин за използване на маслото от мащерка е да го комбинирате с бергамовото масло и да използвате сместа върху гърдите. Алтернативен начин е да добавите мащерното масло в дифузер за етерични масла и да вдишвате от парата. Тази ароматерапия елиминира затрудненията в дишането и намалява хриптенето.

Всичко, което трябва да знаете, преди да комбинирате етерични масла

Комбинирането на етерични масла за подпомагане на лечението на астма изисква предпазливост и безопасност. Силните миризми предизвикват симптоми на астма и атаки. Следователно трябва да сте сигурни, че ароматът на етеричното масло, който възнамерявате да използвате, не предизвиква симптомите на астма. Препоръчително е да използвате натурални етерични масла, тъй като те са безопасни, когато се използват във и върху тялото ви.

Друга предпазна мярка за безопасност при използване на етерични масла е да започнете с капка върху кожата си. Изчакайте няколко минути и проверете как тялото ви реагира на етеричното масло. Използвайте етерични масла в малки количества и потърсете съвет от експерти, книги и други насоки за това кога и как трябва да се използва етерично масло.

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате етерично масло като нова терапия за астма.

Етерично масло Карамфил 10ml

(8)
7.99лв.

Етерично масло Мащерка 10ml

(7)
7.99лв.

Етерично масло Риган 10ml

(3)
13.99лв.

Хей вземи безплатна книга с 20 рецепти за етерични масла!

Напиши своята електронна поща и ще ти я пратим абсолютно безплатно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.