Всички етерични масла

Всеки мечтае за здрава, лъскава и блестяща коса, но малцина знаят как да я постигнат. Тук на помощ се притичат различните етерични масла!

Етерични масла за коса помагат за хидратирането на сухата и повредена коса и осигуряват защитно покритие върху всеки космен фоликул. Той отразява светлината, за да придаде блестящия ефект, който желаете.

Ключовата връзка между етеричните масла и здравето на косата се крие в способността им да стимулират нормална циркулация на скалпа. Етеричните масла са известни със своя балгоуханен аромат, но те притежават и химични свойства, които ги правят полезни за нашата косата. Тези мощни масла, съдържат концентрирани съединения, които предлагат набор от предимства за поддържане и подобряване на състоянието на косата ни.

Много етерични масла за коса – като това от Розмарин, Мента и Лавандула, притежават свойства, които стимулират притока на кръв, когато се нанесат върху скалпа. Подобрената циркулация осигурява пълноценния достъп на хранителни вещества и кислород до фоликулите на косъма. По този начин чрез етерични масла се насърчава нейният растеж, а също се предотвратява и косопада.

Използваните етеричните масла за коса често притежават антимикробни и противовъзпалителни свойства. Тези свойства са особено полезни за справяне с неприятния пърхот, за облекчаване на  раздразнения скалп. Маслото от Чаено дърво, например, е добре известно със своите антимикробни качества и може да помогне за поддържането на чист скалп.

Някои етерични масла имат и хидратиращи свойства, които допринасят за поддържането на цялостното здраве на косата.

Подходящи етерични масла за коса са: Етерично масло от Кедрово дърво, Етерично масло от Лимонена трева, Етерично масло от Иланг Иланг, Етерично масло от Ванилия и още много други.

Показване на 9 резултата

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Етерично масло Чаено дърво 10ml

(26)
9.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Етерично масло Лимонена трева 10ml

(10)
7.99лв.

Етерично масло Ванилия 10ml

(13)
19.99лв.

Етерично масло Бергамот 10ml

(11)
7.99лв.

Етерично масло Розмарин 10ml

(11)
10.99лв.