Всички етерични масла

Съществуват много начини за ароматизиране на дома, но някои методи са по-лесни  и по безопасни от други. Дифузерите за етерични масла са един от най-добрите начини за освежаване на въздуха във вашите стаи. Чрез тях етеричните масла се разпръскват във въздуха и освобождажат приятния си аромат. Но освен аромат е важно да знаем, че тези етерични масла за дифузер са коктейл от полезни за здравето съставки.

Етеричните масла, извлечени от различни растения, предлагат набор от терапевтични ползи, когато се разпръснат чрез дифузера. Тези съединения притежават свойства, които  допринасят за създаването на хармонична атмосфера, която действа положително както на тялото, така и ума.

Когато се разпръснат във въздуха, етеричните масла се превръщат в микроскопични частици, които лесно могат да бъдат вдишани и абсорбирани. По този начин те освобождават своите ползи.

Едно от основните предимства на използването на етерични масла за дифузери е способността им да подобряват настроението и да намаляват стреса. Доказано е, че аромати като Лавандула, Ванилия и Бергамот облекчават безпокойството и насърчават релаксацията. Това е така, защото обонятелната сетивна система е свързана директно с емоционалния център на мозъка. Като вдишаме въпросния аромат тя предизвиква освобождаване на невротрансмитери, които предизвикват чувство на спокойствие и удовлетворение.

Освен това етеричните масла могат да поддържат здравето на дихателните пътища. Когато етерични масла за дифузер се разпръснат, те помагат за изчистване на дихателните пътища. Това е особено ценно през по-студените месеци, когато дихателният дискомфорт е ежедневен за всички проблем.

Когнитивната функция и фокусът също могат да бъдат подобрени с помощта на етерични масла за дифузер. Аромати като Розмарин и Лимон подобряват познавателните ни способности и стимулират концентрацията. Разпръскването на тези масла в работни пространства или зони за учене може да стимулира креативността и позитивните мисли.

Показване на 12 резултата

Дифузер за ароматерапия с етерични масла ETERIM 120

(101)
49.99лв.

Етерично масло Канела 10ml

(37)
7.99лв.

Етерично масло Чаено дърво 10ml

(26)
9.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Бленд от етерични масла “Коледа” – 10 ml

(13)
8.99лв.

Етерично масло Лимонена трева 10ml

(10)
7.99лв.

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
16.99лв.

Етерично масло Ванилия 10ml

(13)
19.99лв.

Етерично масло Бергамот 10ml

(11)
7.99лв.

Етерично масло Нероли 10ml

(13)
17.99лв.

Бленд от етерични масла “Анти Комари” – 10 ml

(3)
6.99лв.