Здраве

Eтерични масла за бебе и мама

Етерични масла за мама и бебе Етерим
4.3/5 - (3 гласа)
Всички сме чували термина „етерични масла“, споменавани като съставки в множество продукти от всякакъв тип. Има голяма вероятност терминът да се е закрепил здраво в нашия мозък заедно с много други, от които някак си разбираме същността, но все още сме объркани. В тази статия можете да разберете какво представляват етерични масла за бебе и ще откриете как можете безопасно да ги използвате след раждане. Статията е ориентирана към настоящи майки или бъдещи такива.

Какво представляват етеричните масла?

Етеричните масла са естествени масла, които са извлечени от техния растителен източник. Етеричното масло може да дойде от всяка част на растението, от корените до листата и стъблата. Можете да мислите за етерично масло като същността на растението. Въпреки че се наричат ​​масла, етеричните масла не са масла по начина, по който обикновено мислим за тях. Обикновено, когато мислим за масло, то предизвиква мисли за онова хлъзгаво, вискозно вещество, което покрива и прониква в кожата ви, но етеричните масла изобщо не са такива. Те се наричат ​​масло, тъй като са пълни с маслоразтворими химикали от растението. Тези химикали придават на маслата уникалните им свойства, което ги прави „есенциалната“ част от етеричните масла!

За какво се използват етеричните масла?

Както споменахме, уникалният химически състав на етеричните масла им придава възстановителните и терапевтични свойства, което ги прави идеални за използване в ароматерапията. Ароматерапията е използването на етерични масла чрез дифузиране с дифузер за етерични масла, терапевтични масажи, вани или чрез инхалация за лечение. По-специално жените от цял свят в продължение на стотици години използват етерични масла, като ги използват за лечение на всичко – от женски проблеми като менструални болки и проблеми с менопаузата до косопад и спазми. Тъй като етеричните масла са предимно органично произведени, хората ги харесват, тъй като те обикновено нямат страничните ефекти на синтетичните лекарства.

Безопасни етерични масла за мама

етерични масла за бебета етерим

Eterim.com е страхотен ресурс за майки, търсещи етерични масла, които могат да им помогнат по време и след бременност при някои проблеми, свързани с раждането. Тези масла могат да помогнат за възстановяване на здравето и да подобрят естествената красота на жената без използването на химикали или лекарства.

По време на бременността всичко, което е в контакт с тялото ви, неща, които ядете или поставяте върху кожата си, се филтрират до бебето. Етеричните масла са мощни и концентрирани. Някои етерични масла съдържат растителни хормони, докато други силно засягат централната нервна система. Ние сериозно препоръчваме да говорите със сертифициран ароматерапевт, преди да използвате ароматерапия по време на бременност.

Има много различни мнения относно това дали етеричните масла са безопасни за бременни майки или не. Ние сме тук, за да предложим някои безопасни алтернативи, освен методите за пряк контакт. Следващата информация е насока и трябва да бъде обсъдена с вашия медицински специалист.

Етерично масло Мента 10ml

(42)
8.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

Етерични масла за бебе – Време за лягане

Използвайте сместа във вашия дифузер за етерични масла през нощта (или по време на дрямка). Лайката е прекрасен начин да се отпуснете в края на деня и да станете сънливи. Когато се смеси с тези други две масла, това ви помага наистина да влезете в този режим на заспиване и да изключите ума си.

2 капки етерично масло от портокал

2 капки етерично масло от лавандула

2 капки масло от лайка

Етерично масло от Портокал 10ml

(61)
7.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(75)
9.99лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(61)
7.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(75)
9.99лв.

Етерични масла за бебе – Портокалова сладост

Земна, пикантна смес за затопляне на дома ви през по-студените месеци. Домашен и утешителен аромат! С мощно антибактериално действие.

4 до 6 капки етерично масло от  пачули

3 до 5 капки масло от портокал

1 до 2 капки масло от карамфил

По избор: 1 капка масло от иланг-иланг за добавен сладникав аромат

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Етерично масло Карамфил 10ml

(8)
7.49лв.

Етерично масло от Пачули 10ml

(12)
15.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(61)
7.99лв.

Използвайте дифузера си за ароматерапия редовно, за да повишите настроението и енергията си.

4 до 6 капки етерично масло от бергамот

3 до 5 капки етерично масло от портокал

2 до 4 капки  етерично масло от лимон

1 капка здравец

Етерично масло Бергамот 10ml

(11)
7.99лв.

Етерично масло Здравец 10ml

(7)
11.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(61)
7.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

Стоманени гривни за етерични масла ЕТЕРИМ Gold

(11)
24.99лв.

Стоманено колие за ароматерапия ЕТЕРИМ с резервоар за етерични масла

(9)
22.99лв.

Етерично масло от лимон

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

Това масло отлично помага на преуморените жени да намалят стреса и да получат много енергия. Можете да се насладите на неговите предимства, като добавите няколко капки лимоново масло във вашия дифузер за повдигащ и освежаващ аромат. Освен това е звездно допълнение към вашия арсенал за почистване, атакувайте всичко лепкаво с няколко капки и гледайте как премахва!

Масло от чаено дърво

Етерично масло Чаено дърво 10ml

(26)
8.99лв.

Това прекрасно етерично масло е известно със своите антибактериални свойства и често се използва при лечение на коса от косопад след раждането. Можете също да го използвате, за да изчистите кожата си от акне и други проблеми. Разредете капка или две в малка купа с топла вода и използвайте като тоник след почистване, изглаждане на лицето с навлажнена кърпа или памучна топка.

Безопасни етерични масла за бебе

Лавандулово етерично масло 10ml

(75)
9.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(61)
7.99лв.

 

One thought on “Eтерични масла за бебе и мама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.