Интересно

Как да използваме етерични масла по Коледа?

Как да използваме етерични масла по Коледа?
5/5 - (1 глас)

Ароматите могат да предизвикват много спомени. Няма друг период от годината, който да е по-свързан с определени аромати (или спомени) от Коледния сезон.

Пикантните миризми на коледните ястия, зелената свежест на коледна елха или любимите цитрусови нотки на Портокал. Тези аромати имат дълбоко въздействие върху нас и хората около нас. Те са съществена част от нашите коледни традиции. Етеричните масла са един от начините да внесете тези аромати в дома си, за да отпразнувате сезона. Ако предпочитате изкуствена елха, можете да използвате етерични масла, за да си припомните аромата на истинската. Можете да използвате пикантни етерични масла по Коледа, за да подсилите ароматите на коледно парти. Или да си припомните един от даровете на Трите влъхви с етерично масло от Тамян. Ограничени сте само от собственото си въображение и конкретните традиции на вас и вашето семейство.

Ако търсите идеи за това как да използвате етерични масла по Коледа значи сте на правилното място! Просто прочетете следващите редове и се пренесете в света на аромати и етерични масла по Коледа!

Етерични масла по Коледа и Дифузери

Е

Дифузерите са много лесен начин да внесете етерични масла по Коледа в дома си. Благодарение на разнообразието от дифузери, които се предлагат в момента, има подходящи за почти всяко пространство в дома ви. Можете да изберете едно етерично масло или смес, която да използвате през целия сезон. Или пък да променяте с различни етерични масла по различно време или дори в различни дни.
Може би по-свежи цитрусови аромати сутрин или по-релаксиращи етерични масла вечер (особено полезно в навечерието на Коледа, когато по-младите членове на семейството са твърде развълнувани, за да заспят!) Съвет – не забравяйте да почиствате дифузера си редовно и особено преди смяна на етеричните масла. Така ще усетите пълния ефект на маслото.

Арома дифузер с етерични масла ETERIM Elegance 300 тъмно

(19)
64.99лв.

Голям дифузер с етерични масла ETERIM 500

(87)
59.99лв.

Дифузер за етерични масла ЕТЕРИМ Marble 500

(10)
64.99лв.

Всяка коледна елха може да мирише на Коледа!

Смятаме, че няма нищо по-хубаво от свежа коледна елха, която да внесе този специфичен коледен аромат в дома. Това е мирис от детството, който винаги те кара да се чувстваш така, сякаш Коледа е дошла!

Но ако предпочитате да използвате изкуствена елха (и за двата вида елхи има плюсове и минуси от екологична гледна точка), тя пак може да допринесе за коледния аромат.
Просто сложете капка етерично масло от Бор или Кедър върху няколко топчета памук и ги пъхнете между клоните. Това е една от най-добрите идеи за използване на етерични масла по Коледа!

 

Етерично масло от Бор 10ml

(36)
7.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Декорирайте с етерични масла по Коледа!

Декори

В зависимост от вида на декорацията, която използвате, можете да добавите и аромат към нея. Избягвайте да добавяте етерични масла директно върху пластмасови или боядисани декорации. Най-добрите декорации, които можете да използвате за тази цел, обикновено са тези, изработени от дърво или плат. Това са материали, които по-лесно ще задържи етеричното масло. Но отново бъдете предпазливи, тъй като някои покрития могат да бъдат засегнати от директната употреба на етерични масла.

Най-добрият вариант е да се използва същият метод, който е предложен по-горе за коледните елхички. Или, мислейки за бъдещето, добавете салфетката или памучното топче с етерични масла към кутията с украсата. Така като ги опаковате в края на сезона ароматът им ще се запази при следващото им използване. Можете да използвате този метод за украсата на коледната елха вместо метода за елхата по-горе. Или добавете аромат към декорации, използвани в други части на дома. Защо да не добавите етерично масло към венеца на входната врата, за да посрещнете гостите си! По този начин етеричните масла по Коледа наистина ще успеят да ви помогнат за създаването на една по-топла и празнична атмосфера!

Обогатете подаръците си с коледни аромати

Опаковането на коледните подаръци в ароматизирана хартия добавя още едно измерение към подаряването им. Изберете аромат, който да допълва определен подарък, или може би изберете “характерен аромат”, който да използвате за всички подаръци!

Както и преди, най-добре е да използвате метода “запечатай и съхранявай” за ароматизиране на хартията, за да избегнете увреждане на хартията с етерични масла или прекалено силен аромат.
Ако предпочитате, вместо да ароматизирате опаковъчна хартия, можете да ароматизирате подаръчни торбички, панделки или други декоративни елементи, или други опаковки, например плат.

Неща, които трябва да запомните за използването на етерични масла по Коледа

к

  • Етеричните масла са много силни, затова внимавайте колко ги използвате. За повечето методи една или две капки са напълно достатъчни. Не забравяйте, че ако се наложи, винаги можете да добавите още, но е много по-трудно да премахнете аромата, ако прекалите!
  • Не всеки усеща ароматите по един и същи начин. Някои хора са по-чувствителни или може да имат алергии, чувствителност или дори медицински състояния, които влияят на способността им да понасят аромати. Имайте предвид това, ако се отнася за някого от семейството ви или за гостите ви, и съответно премерете употребата на етерични масла. Уважавайте ограниченията и предпочитанията на другите.
  • Вземете предвид общото количество етерични масла, които използвате в дома си. Ако използвате етерични масла по Коледа по няколко начина в дома си, то наистина може да стане прекалено! Помислете за използването на един метод в даден момент или за намаляване на количеството етерично масло, което използвате за всеки метод. Така ще запазите употребата в безопасни граници и ще избегнете пресищането на аромата.
  • Не забравяйте да освежавате въздуха, като редовно отваряте прозорците и/или вратите. Това е от полза за здравето като цяло и също така помага за подобряване на аромата на вашите етерични масла по Коледа, като намалява застоялия въздух или старите миризми.
  • Ако установите, че вече не забелязвате миризмата на вашите етерични масла (независимо от метода, който използвате), не приемайте, че трябва да добавите повече етерично масло. Когато редовно използваме един и същ аромат, можем да свикнем с него и мозъкът ни просто вече да не го регистрира. Ако не сте сигурни дали даден аромат все още се усеща, прекарайте известно време извън помещението и обърнете внимание на миризмата, когато се върнете. Или попитайте за мнението на някой, който не е бил в помещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.