Всички етерични масла

Не можете да си представите колко силна е връзката между етеричните масла, медитацията и останалите йога практики. Получените от ароматни растения етерични масла  се използват от векове заради терапевтичните си свойства. По същия начин чрез йога и медитация човек открива път към физическото, умственото и духовното благополучие

През последните години различните етерични масла за йога и медитация придобиват все по-голяма популярност поради общият им акцент  върху откриването на вътрешния баланс и душевния мир. Използването на етерични масла допълва тези практики. Това се дължи на факта, че със своите терапевтични и ароматни свойства различните етерични масла  ангажират сетивата и насърчават релаксацията. Докато практикуващите заемат своите пози за медитация нежни аромати като Лавандула или Нероли стимулират концентрацията и отпускат съзнанието.

Употребата на етерични масла при йога практики може да служи за различни цели. Енергизиращите аромати например ободряват практикуващите по време на сутрешни сесии, докато заземяващи масла като Сандалово или Кедрово дърво успяват да насърчат чувството за фокус и стабилност.

Ползите се простират отвъд физическите измерения. Понеже използваните масла притежават свойства, които допринасят за намаляването на стреса, тревожността и безпокойството – това са най-често срещани пречки пред медитацията и йога практиките. Казват, че те допринасят и за намаляването на негативната енергия, като насърчават чувства на позитивност, решителност, оптимизъм, благодарност и самоуважение.

Подходящи етерични масла за йога и медитация са: Етерично масло от Кетрово дърво, Лавандулово масло, Етерично масло от Нероли, Етерично масло от Иланг Иланг, Етерично масло от Джинджифил, Етерично масло от Тамян и още много други.

За да получите най-благоприятни терапевтични ефекти, при провеждането на медитация трябва да използвате само най-висококачествени етерични масла.

Показване на 9 резултата

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Етерично масло от Бор 10ml

(36)
7.99лв.

Етерично масло от кедрово дърво 10ml

(14)
8.99лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
16.99лв.

Етерично масло Нероли 10ml

(13)
17.99лв.

Етерично масло Салвия 10ml

(5)
8.99лв.

Етерично масло Джинджифил 10ml

(6)
8.99лв.