Интересно

Етерични масла за щастлива Нова година!

етерични масла за щастлива нова година
вашата оценка

Януари е време за пречистване и съсредоточаване върху това, което искаме да променим през предстоящата нова година. Много от нас обичат това време. Тогава сме позитивни и развълнувани от възможностите, които то може да донесе. Други обаче се борят с концепцията за промяна и дори изпитат януарския синдром! Макар че това може да бъде чудесно време за поставяне на цели, често се случва да правим много нереалистични новогодишни решения, които е невъзможно да бъдат постигнати. И тогава започваме да се обвиняваме.

Каквато и да е Новата година за вас, не забравяйте, че вместо да се опитвате да бъдете перфектният човек, най-важното през това време е вашето благополучие! Поставете си цели за собственото си здраве и щастие. Отделете време да разберете какво наистина искате да постигнете – следвайте това, което сърцето ви обича. Това, което бихте могли да направите, а не това, което логическият ви ум смята, че трябва да направите. Етеричните масла могат да подпомогнат този по-мек подход към новогодишното благополучие! Тук ще прочетете съвети за ароматерапия, които могат да ви помогнат да се вдъхновите да бъдете малко по-мили към себе си в това често взискателно време на годината! Ето кои са най-подходящите етерични масла за щастлива Нова Година!

1. Новогодищен ритуал за  пречистване

етерични масла за щастлива нова годинаНовата година е време за освобождаване от старото. За да създадете новото и да забравите миналото! Дали целта ви е да оставите миналото зад гърба си?

Можем да започнем Новата година, като пречистим цялата си същност. Тук на помощ идват етеричните масла. С тях ще пречистим и обновим енергията си. Ако миналата година е била емоционална за вас, може да сте доволни, че я оставихте зад гърба си – но това съвсем не предполага, че предстоящата година ще бъде същата. Приветствайте я, като отделите известно време за пречистване и обновяване, като следвате този ритуал за благополучие, преди да се отдадете на нови цели! Основната задача на този ритуал е използването на  Етерични масла за щастлива Нова година

 1. Подгответе безопасно и тихо място, където да се настаните удобно. Може и в легнало положение.
 2. Запалете свещ, включете дифузер за етерични масла. Капнете 5 капки етерично масло от Лимон, 3  и 3 капки от Евкалипт.
 3. Отделете няколко минути, за да дишате дълбоко, като вдишвате новите си желания и издишвате старите.
 4. Поставете лявата си ръка върху сърдечната чакра, а дясната – върху слънчевия сплит – точно под гръдната кост.
 5. Утвърдете в главата си, че приветствате позитивността на Новата година. Вдишайте тук.
 6. Задайте си намерение да пречистите ума, тялото и душата си, за да сте готови за Новата година.
 7. Когато сте готови, започнете да повтаряте: “Пречиствам се, готов съм за позитивна Нова година”.
 8. Насладете се на усещането за мир и ново начало. Въплътете го, за да го помните през цялата Нова година!

С този ритуал вие добавяте целенасочено намерение да оставите миналото зад гърба си, преди да навлезете в новото. Сърдечната чакра и чакрата на слънчевия сплит са свързани с любовта към себе си, увереността и превръщането на целите в действия. Определянето на намерението за следващите 12 месеца ще ви помогне да се пречистите и да се мотивирате да постигнете всичко, което желаете! Етеричните масла за щастлива Нова Година са Лимон, Лайм и Мента, които са чудесни за пречистване.

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

2. Подобряване на фокуса и решителността с етерични масла за щастлива Нова Година

етерични масла за щастлива нова годинаСега, когато вече сте подготвили намеренията си за Новата година, може да е хубаво да съсредоточите целите си с решения.

Вземете дневника си и просто пишете. Пишете за това, което желаете за годината, пишете за това, което не желаете, пишете всичко! Просто изследвайте мислите си. Вникнете в сърцето си – какво обичате? Какво мислите, че трябва да обичате, но не го правите? Съсредоточете се само върху това, което наистина ви прави щастливи! Когато се наситите да изкарате всичко на хартия, започнете да обединявате някои теми от дневника си. За какво най-често сте говорили? Проучихте ли как не обичате работата си, въпреки че би трябвало? Или как се нуждаете от повече време за себе си, или как искате да бъдете по-здрави? Каквото и да е това, което е изплувало на повърхността, поставете си някои малки, постижими цели! Не изпадайте в модела да си правите материалистични, основани на ума планове. Вашето благополучие и щастие са най-важни.

Преди да си поставите тези цели, създайте спрей, който да използвате, за да ги асоциирате с тях. Именно той ще ви напомня да се придържате към тях и именно в него ше включите етерични масла за щастлива Нова Година. За тази цел можете да използвате любимите си етерични масла, които радват сърцето, или да опитате нашата смес “Решителност” – добавете 100 мл вода в спрей бутилка и добавете 15 капки Лимон, 5 капки Тамян и 10 капки Розмарин.

 1. Напишете постижимите си новогодишни цели, както и причините, поради които искате да ги постигнете.
 2. След всяка цел пръсвайте от сместа от етерични масла за щастлива Нова Година и повтаряйте целта и причината на глас като мантра.
 3. През следващите две седмици повтаряйте тази мантра – пръскайте всяка сутрин.
 4. Носете спрея със себе си и пръскайте при нужда, за да ви напомня да останете фокусирани винаги, когато ви се иска да се откажете. Той ще ви напомня за целта!
 5. Обонянието ни е свързано с нашите спомени, така че съвсем скоро тази смес ще ви напомня за целите ви и ще ви помага да се съсредоточите!

3. Вдъхновение за позитивност с вана за укрепване с етерични масла за щастлива Нова година!

етерични масла за щастлива нова годинаНе всеки обича Нова година – или януари. Чувствате ли се малко потиснати по това време на годината – изпълва ли ви с ужас? Утвърждаването е чудесно средство, което ви помага да останете вдъхновени и позитивно настроени към промяната и способността ви да се справите с нея. Може да не знаете какво ви кара да не обичате Нова година, но това е нормално! За да си помогнете да се почувствате по-позитивни и уверени, следвайте тази рутина и използвайте етерични масла за щастлива Нова година:

 1. Вземете си топла вана (или направете нещо, което ви кара да се чувствате спокойни. Ако това е просто да лежите, направете го!)
 2. Създайте атмосферата с етерични масла: добавете 2 капки Бергамот и 2 капки Портокал във ваната, смесени в 15 мл масло за вана или гел за вана и душ. Това е наистина подхранваща смес.
 3. Легнете си и помислете какво може да е това, което ви кара да се страхувате от това време на годината.
 4. Вдишайте през мислите си. Обърнете внимание на негативните мисли, които се появяват в главата ви.
 5. Измислете си няколко положителни твърдения (вж. примерите по-долу) и ги повтаряйте отново и отново, на глас или в главата си! Ако има постоянна тема, заради която мразите Нова година, създайте утвърждение, което да повтаряте въз основа на нея.
 6. Изберете утвърждение, което резонира с вас, в сърцето ви, и го повтаряйте всеки ден, докато започнете да се чувствате по-позитивно за предстоящата година.

Ето някои предложения за позитивни утвърждения:

 1. Приветствам позитивността на една нова, вълнуваща година
 2. Справям се добре с Новата година! Новата година е по-благосклонна към мен!
 3. Справям се добре с промените и се вълнувам от това, което ми предстои!
 4. Всичко в света е наред през тази Нова година!
 5. Доверявам се на това, което Вселената е приготвила за мен през тази вълнуваща Нова година!

Етерично масло Бергамот 10ml

(11)
7.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(60)
7.99лв.

4. Възстановяване на енергията с масаж с етерични масла за щастлива Нова година

етерични масла за щастлива нова годинаЧувствате се отпаднали през новата година? Не сте отпочинали достатъчно, за да можете да се съсредоточите отново? Е, време е да отделите малко време за себе си. Първо, изчистете графика си този уикенд! Ще се поглезите с етерични масла за щастлива Нова година. Така ще се заредите с енергия, а след това ще се отпуснете!

 1. Изчистете уикенда (или няколко дни от седмицата)! Не си позволявайте да се захванете с някакви задачи, които не е необходимо да вършите – дайте на всички да разберат, че това време е за вас.
 2. Създайте си енергизираща масажна смес и я нанесете върху цялото си тяло през двете сутрини. Смесете 2 капки етерично масло от Мента, 2 капки Лимон и 2 капки Портокал в 12 ml масло от гроздови семки.
 3. Внимателно масажирайте сместа в кожата си, като нанасяте от стъпалата към главата, в посока към сърцето, с дълги, нежни движения.
 4. Съсредоточете се върху консумирането на здравословна, балансирана храна.
 5. Спете достатъчно – разпръсквайте приятна нощна смес, например етерично масло от Лавандула или нашият бленд от етерични масла “Сладък сън”.
 6. Създайте план за някои дейности: опитайте с водене на дневник, йога, медитация, плуване или просто почивка пред телевизора – каквото обичате да правите – но не прекалявайте!
 7. Прекарайте останалото време, като следвате предложените от нас новогодишни ритуали, за да се съсредоточите върху това как трябва да приоритизирате енергията си!

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Етерично масло от Портокал 10ml

(60)
7.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

5. Детокс за здраве с помощта на етерични масла за щастлива Нова година

Най-популярната цел, която хората решават да постигнат в началото на годината, е детоксикация и отслабване. Въпреки това, поставянето на това като ваша единствена цел може да доведе до дисбаланс за вашето благополучие! Ние трябва да сме здрави по ум, тяло и дух, а не само да изглеждаме добре физически! Детоксикацията като част от подобряването на здравето – без да е твърде екстремна – може да помогне за подобряване на енергията, здравето на кожата и органите, да подпомогне храносмилането и като цяло да помогне за прочистването на телата ни. Това е положителна цел, стига да е по здравословни причини, а не просто чисто красота – и стига наистина да искате да го направите!

Има някои страхотни етерични масла за подпомагане на детоксикацията:

 1. Масаж – добавете 2 капки  хвойна и 2 капки лимон в 12 ml масло от гроздови семки и нанесете върху цялото си тяло (особено храносмилателни области) по посока на сърцето. Тези ароматерапевтични масла са наистина детоксикиращи за тялото и могат да ви накарат да се почувствате наистина заредени с енергия! Моля, консултирайте се с вашия личен лекар преди употреба, ако имате някакви медицински състояния.
 2. Инхалатор – за да спрете тези непрестанни желания за нездравословна храна по време на детоксикацията, капнете 4 капки етерично масло от  Портокал върху памучен тампон и го навийте на  стик за инхалатор , който да носите с вас през деня!

Освен че използвате етерични масла за детоксикация, не забравяйте неща като билкови чайове, пиене на топла вода и лимон. От значение е здравословна и балансирана диета, както и баланса между редовни здравословни упражнения.

6. Активиране на промяната с етерични масла за щастлива Нова година

новогодишно празненствоИзпълнението на всичко по-горе цели ще ви помогне да започнете да правите промени в живота си. но ако все пак имате нужда от още лека мотивация, използвайте тази смес от етерични масла за щастлива нова година, в своя дифузер! Опитайте 3 капки Здравец и 3 капки Иланг Иланг за балансиране на емоциите и активиране на положителна промяна!

Етерично масло Здравец 10ml

(7)
11.99лв.

Етерично масло Иланг Иланг 10ml

(18)
12.99лв.

Най-важното е да бъдете добри към себе си!

Каквото и да решите да правите тази Нова година, не забравяйте да бъдете добри към себе си! Не попадайте в модела на вземане на решения относно имидж или постижения. Създайте цели, насочени към здравето и щастието, които удовлетворяват сърцето ви и ви водят по-близо до вашата истина. Отделете малко време за вашето благополучие и използвайте етерични масла за щастлива Нова година!

Бленд от етерични масла “Сладък сън”

(15)
8.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.