Ароматерапия

Mнения и препоръки за ултразвуков аромадифузер

Ароматерапия с аромадифузер и етерични масла eterim
4.2/5 - (5 гласа)

За много хора аромата в техния дом е също толкова важнен, колкото и декора. Някои инвестират много пари за интериорен дизайнер, който да организира и оформи въпросното помещение. Но ако къщата не ухае приятно, всички декоративни усилия ще бъдат пропиляни. За щастие, винаги можете да разчитате на ултразвуков аромадифузер за вашия дом. Тези невероятни устройства са едни от най-добрите начини да подобрите цялостното ухание на вашия дом.

Миризмата е важна част от човешката функция. Всъщност обонянието е тясно свързано с паметта. Ако имате това предвид, можете да го използвате, за да установите положителен аромат, който да се свързва с вашия дом. Използването на аромадифузер ще даде на вашия дом уникално усещане за идентичност. Затова създадохме следното ръководство, тясно свързано с мнения и препоръки, за да ви помогнем да обогатите още повече знанията си и да разгледате по-подробна информация.

Различни дифузери за ароматерапия eterim 2021Как да изберем най-добрия аромадифузер? Какви функции и характеристики трябва да има устройството за ароматерапия според вашите нужди?

Най-добрият аромадифузер е известен със своите благоприятни ефекти върху психическото, физическото и емоционалното здраве. Ароматерапията отдавна е приета като лукс и определено си заслужава инвестицията.

Устройството за ароматерапия ви позволяват да се насладите на това релаксиращо лечение у дома, без да харчите твърде много. Всичко, което трябва да направите, е да изберете масло в аромат, който ви подхожда, и, разбира се, най-добрият аромадифузер за вас.

Ключови факти:

 • За разпространение на ароматни етерични масла във всяка стая се използва дифузер. Използването на ароматерапевтичен ултразвуков дифузер е един от най-добрите начини за създаване на среда с приятен аромат.
 • Много аромадифузери могат да функционират и като овлажнители, което ги прави много практични. Купувайки устройство с тази бонус функция, няма да се налага да инвестирате повече пари във второ такова.
 • Когато използвате аромадифузер, обикновено можете да изберете да се показват различни цветни светлини. Това допринася за формирането на правилната атмосфера не само с аромат, но и с визуално въздействие.

Различни ултразвукови дифузери за ароматерапия eterim 2021Критерии за пазаруване при избора на най-доброто устройство за ароматерапия

Тук ще разгледаме ключовите фактори, които трябва да имате предвид, когато решавате кой аромадифузер е подходящ за вас. Като следвате тези критерии за пазаруване, ние сме сигурни, че ще намерите перфектният “кандидат”.

 • Източник на захранване
 • Начин на използване
 • Капацитет на резервоара
 • Светлини и подсветка
 • Ултразвукова технология

1. Източник на захранване

Важно е да вземете предвид захранването на аромадифузера. Електрическите устройства обикновено имат два вида захранване. Най-често срещаният вариант е да свържете устройството към електрически контакт. Това обаче може да бъде ограничаващ фактор, тъй като винаги ще трябва да търсите контакт, който да използвате. Другият често срещан източник на енергия са батериите. Препоръчваме ви да изберете аромадифузер, който използва батерии, за предпочитане тип акумулатор. С батериите можете да премествате устройството из къщата според нуждите, без да се притеснявате за достъпността до контакт.

Дифузери за ароматерапия с етерични масла eterim 20212. Начин на използване

Винаги се ориентирайте към лесно за използване устройство. В допълнение, дифузерът с дистанционно управление е много по-удобен. Друга интересна функция, която може да искате, е таймер за програмиране, когато устройството трябва да спре. Някои предлагат и настройки за регулиране на интензивността на ароматите, което може да бъде много полезно. Устройствата, които спират сами, когато водата или маслото свършат, са особено иновативни.

3. Капацитет на резервоара

Капацитетът на резервоара е друг важен фактор, тъй като той определя колко дълго устройството може да дифузира, без да се зарежда отново. Обикновено капацитетът е около 300 милилитра, но има модели с по-голям или по-малък капацитет. Препоръчваме ви да избягвате резервоари по-малки от 300 милилитра. Това е така, защото по-големите устройства са по-издръжливи и могат да разпръскват ароматите по-дълго. Имайте предвид, че колкото по-голям е капацитетът на резервоара, толкова по-голям е общият размер на въпросния аромадифузер.

Ултразвуков дифузер за ароматерапия4. Светлини и подсветка

Повечето дифузери за ароматерапия с етерично масло имат цветни LED светлини. Не забравяйте, че цветът, излъчван от вашия аромадифузер, също може да има предимства. Използването на цветни светлини е в основата на хромотерапията, която гласи, че светлината може да бъде полезна при определени заболявания или състояния. Препоръчваме ви да изберете аромадифузер с цветни светлини, който да ви успокоява.

5. Ултразвуков аромадифузер

Някои лекари казват, че етеричните масла имат способността да подобряват качеството на съня. Ако планирате да използвате аромадифузера в спалнята през нощта, потърсете ултразвуков. Този тип дифузери излъчват възможно най-малко шум, така че сънят ви да не се прекъсва.

Ако искате да научите повече за ултразвуковите аромадифузери, съветваме ви да прочетете нашата статия тук.

Защо да изберете ултразвуков аромадифузер за етерични масла?

Ароматерапията е практика, която ще ви донесе безброй ползи както за вас, така и за атмосферата във вашия дом. За щастие, ароматерапевтичните ароматни дифузори ви позволяват да се насладите на предимствата на това лечение без много усилия. Това при условие, че изберете най-добрия. Сред основните предимства на използването на ароматерапевтичен дифузер са:

 • Естественото освежаване на атмосферата.
 • Частиците прах се отстраняват или отлагането им се възпрепятства.
 • Елиминират се неприятните миризми, като цигарите например.
 • В зависимост от маслата, които решите да използвате, аромадифузерът може да помогне за повишаване на имунитета.
 • Той е полезен за предотвратяване на алергии, премахва акарите и има антибактериален ефект.
 • Той помага за премахване на стреса и допринася за балансирано психическо и физическо състояние.
 • Излъчва най-малко шум, така че способства съня.

Аромадифузер етерични масла eterim 2021Как да изберем най-добрия аромадифузер?

Трябва да знаете кой модел аромадифузер би ви подхождал най-добре, както и какви функции трябва да има, за да се насладите напълно на възможностите на такова устройство. Лошата инвестиция ще ви се отрази не само финансово, но и психически, защото вместо да бъде източник на релаксация, вашият аромадифузер ще бъде само източник на стрес.

Така че, преди да купите дифузер за ароматерапия, помислете за следните важни аспекти:

 • Резервоар за аромат и помещение

Капацитетът на резервоара е важен аспект при избора на най-добрия аромадифузер, тъй като заедно с размера на помещението, в което искате да го използвате, той ще повлияе пряко върху ефективността на терапевтичния ефект.

Колкото по-голям е капацитетът на резервоара, толкова по-рядко ще е необходимо да се напълни, но пък ще заема повече място. Ако по-голям дифузер не ви притеснява, не забравяйте, че резервоар с вместимост 80-100 ml е такъв, чрез който устройството няма да се зарежда твърде често.

Размерът на резервоара също ще повлияе на пространството, в което дифузерът ще разпръсква аромата. Добре е да знаете какви са размерите на помещението, в което ще искате да го използвате, в коя стая и къде можете да го поставите.

Аромадифузер с резервоар със среден размер успешно ще се справи с помещения от 18-25 кв. М. Но има и по-големи резервоари, които позволяват ефективно използване на устройството дори в помещения, които надвишават 54 квадратни метра.

Ако говорим за размера на стаята, въздействието на аромата няма да зависи само от това. Някои смятат, че степента, до която стаята се проветрява, ще повлияе значително на ефективността на дифузера. Затова не забравяйте да го поставите в добре проветриво помещение.

 • Таймер на изключване на аромадифузера

Най-добрият аромадифузер е оборудван с таймер. Тази специална функция е налична при повечето модели.

Таймерът ви позволява да имате по-голям контрол върху продължителността на работа на уреда, както и количеството масло, което ще консумира. По този начин повечето от тях ще ви позволят да зададете работно време между 3 и 4 часа, идеално за детската стая, или между 6 и 10 часа, ако ще го оставите да работи през нощта.

През деня ще оцените много възможността за използване в цикли. Той ще започне и ще спре във време, определено от вас. По този начин ще можете да се наслаждавате на ефектите от ароматерапията през целия ден, без да губите масло.

Какви важни функции трябва да изпълнява най-добрият аромадифузер?

 • Метод на дифузия – отнася се до метода за излъчване на въздушен поток. Повечето модели са оборудвани с единична пръчка, през която се отделят ароматни частици, докато по-ефективните модели имат две или повече пръчки. Някои дори имат подвижна тръба, която ще ви позволи да поставите устройството под всякакъв ъгъл.
 • LED екран – присъства като дисплей за повечето електронни устройства. Той може да излъчва цветове, ярка или разсеяна светлина, цветни анимации и др. Основното предимство е, че през нощта работи като лампа. Може да бъде гениална идея да използвате аромадифузера като резервна светлина в стаята на детето. Но ако това може да ви притесни, повечето модели ви позволяват да деактивирате тази функция.
 • Редуващи се аромати – абсолютно нормално е да искате да промените аромата, дори ако маслото все още не е свършило. В този смисъл някои модели ще ви позволят да направите това по-добре от други. Повечето ще ви позволят да смените маслото, без да изключвате уреда от контакта. Също така, някои модели ще премахват стария аромат по-бързо, докато други, като топлинните дифузери, ще изискват измиване на резервоара, преди да се промени аромата.
 • Настройки на звука – нищо не е по-малко релаксиращо от неприятен шум. За съжаление повечето устройства, които работят автоматично, ще издават шум. Ето защо е добре да изберете устройство, вградено с функцията Whisper Quiet, което ще намали максимално шума. Аромадифузерите, които могат да излъчват музика, също са добър вариант, особено тези, които могат да свирят приспивна песен в стаята на детето.
 • Автоматично изключване – особено важна функция за продължителна и безопасна работа на устройствата. Най-добрият аромадифузер трябва да се затваря автоматично и тихо, когато резервоарът се изпразни. В противен случай целият процес би се провалил и дори рискувате да възникне пожар. Функцията за автоматично изключване е особено практична през нощта, когато вашата бдителност е ниска и ще можете да разрешите проблема на сутринта.

Мнения на клиенти за ултразвуковите аромадифузери с етерични масла:

 • Имам суха кожа повече от 10 години и опитах толкова много различни лосиони и грижи за лицето. След една нощ с това нещо кожата ми е напълно нова. Кой би си помислил, че всичките ми проблеми могат да бъдат решени с дифузер? Щях да го купя много по-рано. Освен това работи чудесно с етерични масла и издава мек звук на капеща вода, ако се напълни докрай, което е толкова хубаво.”
 • Синусите ми стават супер сухи през зимата. Взех това устройство за спалнята. Перфектен е. Включвам го, когато си лягам, оттогава нямам сухи синуси. Никога преди не съм използвал дифузер с етерично масло, така че имах дълго обучение за това колко и как да го използвам.”
 • Използвам устройството в офиса си, с някои успокояващи етерични масла и беше добре прието. В центъра за разговори изглежда помага на хората да се отпуснат. Прави офиса по-малко скучен на външен вид. Хвърля добро количество “пара” и не е имало проблеми.”

Най-добрите модели аромадифузери на ЕТЕРИМ:

2-в-1 Дифузер и Овлажнител за въздух с етерични масла ETERIM 2.5 литра

(21)
79.99лв.

Голям дифузер с етерични масла ETERIM 500

(87)
59.99лв.

Дифузер с етерични масла за ароматерапия ETERIM Тъмна Ваза 500

(32)
64.99лв.

2 thoughts on “Mнения и препоръки за ултразвуков аромадифузер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.