Интересно

9 начина да намалите стреса около коронавируса

Дифузери за ароматерапия Етерим с етерични масла Коронавирус
5/5 - (1 глас)

Грижата за психичното ви здраве е също толкова важна, колкото и грижата за вашето физическо здраве. Това означава, че докато сте социално дистанцирани поради коронавируса (известен още като COVID-19), съсредоточаването върху дейностите по вашето психично здраве са много важни. Всичко, което повишава настроението ви или ви кара да се чувствате спокойни по време на изолационното време, сега е от първа необходимост. Предлагаме ви идеи и продукти, които биха могли да поддържат ума ви зает, докато се грижите за физическото си здраве, оставайки вкъщи. Идеите са прости и може да се възползвате веднага.

1. Освободете стреса си в книжка за оцветяване

Книга за оцветяване

Превръщането на стреса в изкуство е толкова просто, колкото отпечатването на безплатни страници на сайта на Crayola – да, има шаблони и за възрастни. Оцветяването за възрастни е успокояващо, релаксиращо и премахващо стреса. Това е добра практика която може да вършите сами или с вашето дете.

Може да вземете книга за оцветяване за възрастни, като популярната книга Secret Garden. Разполага с десетки флорални дизайни, вариращи от опростени до изключително сложни, а Crayola ви пуска в свят на подробни модели и снимки. Вземете си комплект моливи за рисуване, за да се изгубите в страниците. Това е една приятна идея за спокоен следобед.

2. Създайте успокояваща атмосфера със сладки аромати

Голям дифузер, овлажнител, аромалампа етерим 400

Въпреки че не е лек за всичко и всички, се смята, че ароматерапията с етерични масла подобрява физическото и емоционалното здраве. Любимите ни дифузери на етерични масла са лесни за използване и може да работят за дълъг период. Не забравяйте да вземете разнообразен пакет от етерични масла, с които да експериментирате през свободното и работното време в къщи. Няма нищо по приятно от аромат на етерично масло от портокал по време на напрегната виртуална среща с колегите. Ние предлагаме разнообразие от етерични масла за да превърнем дома ви в приятно студио на ароматите. Смесете вода с етерични масла и сладка студена пара ще запълни въздуха около вас.

3. Опитайте да плетете

Плетене у дома

Да плетенето не е загинало и не е за само за баби. Needlecrafts предлагат артистичен изход от стреса, както и модел на ритмично движение и те водят до създаването на нещо красиво, което можеш да запазиш завинаги. Ако никога не сте опитвали, предлагаме да се научите да плетете. Плетете на една кука с комплекти от We Are Knitters, които съдържат инструкции и всички необходими материали. Можете да избирате от десетки стилни шапки, шалове, пуловери и други, филтрирайки между четири нива на умения. Ако вече сте опитен плетач (или не чак толкова), помислете как да почистите дома си за останалите прежди, като потърсете вдъхновение от безплатните модели, налични на Raverly.

4. Разгънете йога постелката си за леко разтягане

Йога постелка за стрес

Време е да разгърнете йога постелката си и да откриете комбинацията от физически и психически упражнения, които от хиляди години забавляват йога практикуващи по целия свят. Красотата на йога е, че не е нужно да сте напреднали, за да извлечете ползите. Независимо дали сте млади или стари, с наднормено тегло, йога има силата да успокоява ума и да укрепва тялото. Не се плашете от йога терминология и сложни пози. Йога е за всички.

Независимо дали се чувствате схванат или на ръба, лекото движение може да предложи облекчение. Вижте безплатния йога YouTube канал “Yoga with Adriene” и следвайте движенията заедно с популярния инструктор, който има над 6 милиона абонати.

Не ви трябва йога постелка за разтягане, но наличието на такава улеснява удобството ви, особено ако сте нов в йогата. За по-достъпна опция препоръчваме йога мат от Декатлон.

5. Направете си вана със соли и етерични масла

Вана с етерични масла

Когато трябва да се скриете от телефона или лаптопа, се насочете направо към ваната. В крайна сметка, така или иначе е опасно да имате електроника близо до вашата баня. За да подсилите спа момента на усамотение, добавете малко успокояващи соли за баня. Има соли за баня облекчават болките, докато отпускат ума ви с успокояващи аромати на етерични масла като лавандула и евкалипт.

6. Отделете малко време за размисъл с дневник

Водене на личен дневник

Добре известно е, че записването на чувствата ви може да ви помогне да ги осмислите и да осигурите емоционално освобождаване. И удобно можете да отворите всяка стара тетрадка или да вземете празна такава, за да започнете. (Повечето хора имат празен дневник, прибран някъде).

Ако предпочитате повече структура пред празна тетрадка, има множество варианти за поръчка на структурирани дневници. Съща така онлайн може да намерите приложения за водене на дневник.

7. Налейте си чаша чай

Пийте чай

Никога не подценявайте успокояващата сила на добра чаша чай. Това няма да ви разсее напълно или да ви забавлява, но отпиването на топла ароматна напитка е приятно, което може да повдигне настроението ви. Без значение какъв е сезонът, чаят може да бъде вкусна напитка, тъй като може да се сервира лед или горещ.Предимствата му надхвърлят освежаването. Има много изследвания, които показват, че пиенето на чай всъщност може да подобри вашето здраве.

Чаят, особено зеленият чай, е богат източник на флавоноиди, биоактивни съединения, които могат да намалят оксидативния стрес, да облекчат възпалението и да осигурят други ползи за здравето.

8. Освежете кожата с маска за лице

Маска за лице

Никога не е лош момент да направите нещо хубаво за себе си, особено когато се чувствате притеснени и бихте могли да повдигнете настроението си. Релаксиращ, но лесен начин временно да се преструвате, че сте в СПА центъра, е като нанесете маска за лице. Има много рецепти за лесни маски за лице, достъпни онлайн – независимо дали правят това, за което твърдят или не, няма никаква вреда в маска със смес от мед, овес и авокадо на лицето.

Друг вариант: мега популярната индийска лечебна глина Aztec Secret, която е съставена от 100 процента калциева бентонитна глина, за да „абсорбира токсините“ и да избави кожата ви от излишните примеси. Всичко, което трябва да направите, е да смесите сухата, прахообразна глина с ябълков оцет или вода и да я нанесете върху лицето в продължение на пет до 10 минути.

9. Изтеглете приложение за медитация

Медитация

Чувствате се по-разтревожен от обикновено напоследък? Предполагаемите ползи от медитацията включват повишен фокус, намален стрес и по-добър сън. Медитацията е полезно умение да се научите, ако често изпитвате неспокойство. Ако сте новак, приложението Headspace предлага библиотека с тематични курсове, ежедневни медитации, звуци за сън и упражнения за лягане, за да ви вкара в практиката на медитирането. Приложението е напълно е безплатно да опитате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.