Здраве

Как да увеличите производителността си на работното място

домашен офис с дифузер от етерим
вашата оценка

 

Миналата година, Бюрото по Трудова Статистика в САЩ установи, че близо ¼ от американците работят от вкъщи. Тъй като прекарват повече време в домашните си офиси, тези хора са започнали не само да виждат, но и да усещат дисбаланса от работното си място.

„Балансирането на комфорт, функционалност и естетика понякога е предизвикателство, така че клиентът трябва да обмисли значението им и да ги приоритизира.“-  казва Лесли Бишарат, собственик на Techline Studio в Ранчо Кордова, Калифорния.

домашен офис с дифузер от етерим

Ако не сте сигурни откъде да започнете да обновявате домашния си офис,  то тялото ви ще го направи. “Хората обикновено разбират от какво се нуждаят, въз основа на това  къде тялото им е наранено”, казва Роджър Хъткет, собственик на WorkSpaces в Нюкасъл, Вашингтон. Администрацията за безопасност и здраве при работа също съветва телекомуникаторите да слушат телата си. OSHA съобщава за свързани с работата мускулно-скелетни разстройства,  като най- често срещаната причина за загубено работно време. Трима офисни експерта споделят три стъпки за проектирането на удобен домашен офис.

Осветете правилно работното място

Средният американски работник прекарва седем часа на ден пред екрана на компютъра, според американската офтометрична асоциация. Въпреки че приемаме факта – „колкото е по-светло е по-добре“, когато става дума за продуктивни работни пространства, отблясъците на мониторите ни карат да присвиваме и натоварваме очите си още повече.

традиционно офис обзавежданеТози план за осветление включва естествена светлина от страничните прозорци и допълнителна светлина от регулируема лампа.

Ето още няколко трика за осветление, които можете да опитате вкъщи, за да избегнете отблясъците на екрана :

  • Използвайте допълнителна лампа, която осветява документите, а не екрана на компютъра.
  • Позиционирайте монитора си така, че прозорците да се движат по протежение на работната станция, вместо пред или зад монитора.
  • Наклонете монитора си така, че да не се налага да извивате врата си.

Забележете в тази снимка, че надвесеното осветление е паралелно на зрителната линия на седящия, падаща върху екрана на лаптопа.

модерен офис с етеримКомбинирайте правилно мебелировката на работното място

Ако нямате достатъчно бюджет за подновяване на цялото ви домашно обзавеждане, започнете със стола, предлага Хокет. Тримата професионалисти, с които разговаряхме съветват да не купувате нищо онлайн или каквото и да е, без да сте го пробвали първо. Дори и тогава, убедете се, че е в гаранция и може да го върнете или замените, ако случайно започнат болки и чувство на дискомфорт.

мебелировка на офисаВсеки компонент на стола трябва да бъде регулируем. Уверете се, че лумбалната опора, подлакътниците и височината на седалката се приспособяват към вас и тялото ви. “Движението е ключово”, казва Джак МакКабен от Пълни, производител на ергономични мебели в Портланд, Орегон. МакКабен предлага стол, който се движи  на 360 градуса и позволява люлеене и подскачане.

Партньорът на регулируемия стол е бюрото с гъвкава височина. „Бюрата с фиксирана височина водят до болки в гърба“ – казва Макабен. “Разликата се усеща почти моментално.” Правостоящите бюра са най-модерните в офисите днешно време„ Експерти от производителите на мебели като Макабен виждат, че много от служителите са зарибени от тенденцията и обзавеждат  домашния си офис с правостоящи бюра.

Докато продължавате да подобрявате интериора на домашния си офис, може да ви препоръчаме следните ергономични аксесоари:

  • Подложка против умора (за стоене) или гъвкава подложка за крака (за седене)
  • Табуретка
  • Регулируема платформа за клавиатура с подплатена облегалка за китката

 

Тази снимка доказва, че можете да имате бюро за сядане и да запазите своя занаятчийски стил. Това бюро може да бъде вдигнато, за да се превърне в правостоящо бюро (както е показано) или да се върне в изходно ниво, за да се настаните в седнало положение. Мониторът се накланя, а столът е регулируем.

съвременен офис

 

Модулно оформление

модулно оформление на офисаСлед като започнете да работите в новия домашен офис вероятно ще изградите различни навици и работни позиции. Може да установите, че се движите докато провеждате конферентни разговори или че вече не използвате файловия шкаф толкова често, колкото преди. Ето защо, помислете за оформление на офис, което е по-скоро гъвкаво, отколкото постоянно. “Мебелите трябва да се поберат в пространството и да бъдат проектирани така, че да можете да промените нещата, когато нуждите се променят”, казва Бишарат.

Персонализирането на работното ви пространство може да бъде чудесна първа стъпка в проектирането на удобен домашен офис. Без значение откъде ще започнете, трябва да продължите да разглеждате други части на стаята, за да завършите с ергономично ефективно и грижливо декорирано пространство.

 

А ако желаете да бъдете положително заредени, чувстващи енергия и искате винаги да бъдете концентрирани – предлагаме да включите аромотерапия към вашия офис. Дифузерът за етерични масла е иновативен продукт, който разпръсква вода, примесена с етерични масла под формата на пара. Той може да се разглежда като ароматизатор, овлажнител на въздух и лампа в едно. Безспорен е здравословният ефект и качеството на релакс след използване на дифузер с етерични масла. Многообразието от етерични масла, Ви позволяват да настройте огранизма и тялото си спрямо натоварването и Вашето лично усещане за умора. Използвайки различни аромати, Вие подобрявате концентрацията си, фокуса и желанието за работа. Опитайте силата на ароматерапията в домашния офис.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.