Здраве

Най-добрите етерични масла за суха кожа

вашата оценка

Кожата е най-обемният и един от най-важните органи на тялото. Дава ни усещане за допир, регулира телесната ни температура и защитава тялото ни от инфекции. В ежедневието тя непрекъснато е изложена на всякакви опасности от околната среда. Когато имаме суха кожа и започнем да я усещаме груба, опъната, лющеща се, сърбяща или болезнена, тя губи способността си да функционира правилно.

Това не само ще ви накара да се чувствате физически неудобно, но може да повлияе и върху вашето самочувствие или да доведе до депресия. Ето защо грижата за вашата кожа е изключително важна. 

Какво да направите?

Овлажняването на кожата е жизненоважно. Имате изключително голям избор от продукти с това предназначение. Но внимавайте, повечето от тях са доста скъпи, а ефикасността може да е нулева. Затова най-доброто решение са етеричните масла.

Как етеричните масла спомагат за сухата кожа?

Използването на етерични масла имат положителни влияния за вас и ежедневното им използване е препоръчително. Ето защо:

  • По-достъпни от скъпи кремове и лосиони
  • Не оставят мазно усещане както някои други продукти
  • Ароматът на етеричните масла има допълнителни ползи за здравето. Могат да помогнат за намаляване на тревожността, подобряване на щастието, спомагат за лесно отслабване и др.

Етеричните масла се борят със сухата кожа като я овлажняват, а кожата се чувства и изглежда по-добре, като същевременно намалява развитието на бръчки и стареене. С други думи, те са идеален избор за всеки, който се надява да подобри здравето на кожата си.

Използване на етерични масла за овлажняване на кожата

Борбата с проблемната суха кожа с помощта на етерични масла е доста лесен процес, но е нещо към което трябва да се придържате, за да постигнете най-добри резултати.

Не е магия за една нощ, а навик, след който ще започнете да виждате резултатите бързо.

За да използвате правилно етеричното масло, трябва да го разредите с базово олио (базово масло – carrier oil). Добавят се три капки масло (при 3% разреждане)  към олиото. Като база може да използвате бадемово, кокосово масло или масло от авокадо. По този начин ще придадете страхотно подхранване на вашата кожа.

Ако става дума за ароматерапия с дифузери за етерични масла, съществуват етерични масла по-добри от други. Имайки предвид това, следните продукти са най-добрите, които може да използвате.

  • Лавандула – Лавандуловото етерично масло успокоява тялото и ума , също така хидратира кожата. Осигурява изобилие от ароматерапия.
  • Лайка – Лайката играе роля в естественото изцеление от векове. Спомага за подобряване на здравето на кожата, бори се с признаците на стареене и осигурява хидратиране. Успокоява сърбежа и изгарящото дразнене на изключително сухата кожа.
  • Роза – Розовото етерично масло е не само е с прекрасен аромат, но и е способно да осигури успокояващ ефект върху ума, но също така може да спомогне за подобряване на здравето на кожата, да намали раздразнението и изгарянето и да помогне за хидратирането ѝ.

Всеки от тях може да се използва самостоятелно или да се смесва един с друг с базовото олио, за да създаде още по-добра осезаемост. Избирайки етеричните масла по-горе ще се подходите към кожата ви по правилния начин, ще изглеждате и ще се чувствате по-добре от всякога.

2 thoughts on “Най-добрите етерични масла за суха кожа

  1. Зара каза:

    Много е добър, освежава въздуха в офиса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.