Интересно

Как да комбинираме етерични масла и кристали?

етерични масла и кристали
вашата оценка

Комбинирането на етерични масла и кристали повишава духовната сила и на двата елемента. Това ви осигурява невероятно изцеление и растеж. Както кристалите, така и етеричните масла използват естествената сила на земята, за да подобрят живота ни. Те имат своите уникални свойства, които, когато се обединят правилно, увеличават тяхната сила.

В началото може да сте малко объркани откъде да започнете. Има толкова много кристали и толкова много етерични масла, които да опитате. Нека сега разберем всичко, което трябва да знаете, за да бъдете професионалист в комбинирането на кристали и етерични масла.

Етерични масла и кристали

Кристалите се използват от векове заради своите лечебни и метафизични свойства. Известно е, че древните египтяни са използвали определени скъпоценни камъни, за да подобрят своята духовност. Древните гърци също са включили кристали в своите традиции. Днес можем да използваме знанията за лечението с кристали, разработени с течение на времето, за да подобрим собственото си благосъстояние и духовно съзнание.

Много култури по света също са се обърнали към етеричните масла за подобряване на здравето и благосъстоянието, като Древна Персия и Индия са записали употребата на масла.  Етеричните масла са концентрирана хидрофобна течност, която съдържа химичните съединения на растенията. С есенцията на растение, те имат лечебни свойства. Използват се главно в ароматерапията. Тя ни позволява да изследваме духовността и да подобрим нашето физическо и психическо здраве. Кристалите работят, като се свързват с нашата енергия и балансират чакрите ни. Като комбинирате етерични масла и кристали, можете да се възползвате от силата и на двете.

Комбинация от етерични масла и кристали

Знаем, че различните етерични масла и кристали могат да подобрят живота ни, но защо хората ги комбинират?

Когато комбинирате кристал със съответното етерично масло, и двете ще засилят вашата енергия и намерения. Етеричните масла работят със сетивата и ви отварят към лечебните вибрации на кристалите. Когато медитирате, етеричните масла ще насърчат мира и спокойствието, което ви позволява да извлечете всичко, което можете от лечението с кристали.

Вещиците също така редовно комбинират кристали и етерични масла в своите магически ритуали. Когато задавате намерения по време на ритуали, микс от етерични масла и кристали ще засили силите ви и ще ви позволи да проявите желанията си.

Как да си направим етерични масла, наситени с кристали?

Има различни начини, по които можем да използваме етерични масла и кристали заедно. Преди да започнем да разглеждаме как да правим етерични масла, вливани в кристали, има няколко правила за безопасността, на които трябва да обърнем внимание.

Никога не използвайте кристали, които имат токсични свойства. Вредните химикали в камъни като цинк или алуминий, могат да се отделят, когато се поставят в етерични масла. Също така е важно да сте наясно с твърдостта на кристала, преди да го използвате с етерични масла. Това е така, защото етеричните масла могат да повредят кристали със скала на твърдост по Моос под 6.

1. Любов към себе си: Розов кварц и Роза

етерични масла и кристали

Първата смес от етерични масла с кристали е задължителна за всеки, който иска да подобри връзката си със себе си. Можем да се обърнем към магията на майката природа, за да отключим практики за любов и грижа за себе си.  Всичко, от което се нуждаете за този ритуал е Розов кварц и бутилка етерично масло от Роза. Вземете своя Розов кварц и капнете розовото етерично масло върху камъка. Докато правите това, повтаряйте положителни утвърждения.

2. Духовно израстване: Лапис лазули и Тамян

етерични масла и кристали

Можем да създадем мощна смес от Лапис лазули и Тамян, за да подобрим духовното си израстване. Лапис лазули подобрява връзката ни с по-висшите сфери на съществуване и разбиране, докато Тамянът отваря ума ви и подпомага медитацията.  Поставете вашия Lapis Lazuli в бутилка и добавете вашето етерично масло от Тамян. Докато наливате етеричното масло, установете намерението си за духовен растеж. Следващият път, когато медитирате, намажете малко от сместа от етерични масла, напоена с кристали, върху чакрата на третото око.

3. Облекчаване на стреса: Аметист и Лавандула

етерични масла и кристали

Създаването на “кристално” етерично масло  за облекчаване на стреса означава, че винаги ще имате какво да използвате, когато сте напрегнати или тревожни. Аметистът е фантастичен кристал, който облекчава негативните мисли и отпуска ума и душата. Лавандулата усилва успокояващата енергия на аметиста, за да осигури облекчаване на стреса. Добавете малко камъче Аметист към вашето етерично масло от Лавандула. Когато се почувствате стресирани, дръжте бутилката в ръцете си и се фокусирайте върху дишането си. Докато издишвате, визуализирайте как всичките ви грижи напускат ума ви.

4. Креативност: Цитрин и Лимон

Цитрин

Искате да повишите креативността си? Цитринът е прекрасен камък, който зарежда с енергия и вдъхновява. Въплъщавайки енергията на слънцето, този кристал повишава вашето самочувствие и ви предоставя нови начини за себеизразяване. Етеричното масло от Лимон повдига вашата енергия и, когато се използва с цитрин, повишава личната ви сила. Намажете своя кристал Цитрин с няколко капки етерично масло от Лимон. Носете го със себе си, когато рисувате, пишете или създавате музика. Така ще подобрите творческите си умения.

5. Увереност: Слънчев камък и Сладък портокал

Слънчев камък

Както Слънчевият камък, така и Сладкият портокал повишават енергично настроението ви, като приповдигат самочувствието и увереността ви. Слънчевият камък енергизира чакрите и премахва безпокойството и страха. Позволява ви да бъдете верни на себе си и да блестите като слънце! Сладкият портокал е вълшебно етерично масло, което увеличава вашата духовна и емоционална енергия. По този начин ви кара да се чувствате невероятно! Създайте спрей от Слънчев камък и Сладък портокал, за да придобиете повече увереност, когато имате нужда. Поставете Слънчев камък в малка спрей бутилка и добавете етерично масло от Сладък портокал. Когато имате нужда от енергията му, напръскайте го върху китките си.

6. Изобилие: Зелен авантюрин и Пачули

етерични масла и кристалиТази комбинация от етерични масла и кристали ще отключи способността ви да привличате пари и изобилие. Зеленият авантюрин привлича късмета и насърчава просперитета и богатството, докато етеричното масло от Пачули насърчава заземяването и баланса. Използването на двете заедно ви позволява да се свържете с елемента Земя и да проявите изобилие. Намажете своя Зелен авантюрин с няколко капки етерично масло от Пачули. Докато правите това, визуализирайте целите си. След това поставете Зеления авантюрин в чантата си. Така ще привлечете пари и богатство.

Етерично масло Тамян 10ml

(14)
16.99лв.

Лавандулово етерично масло 10ml

(72)
9.99лв.

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

7. Заземяване: Опушен кварц и Черен смърч

Опушен кварц

Свързан с коренната чакра, опушеният кварц насърчава заземяването и центрирането. Разсейва негативната енергия и ви позволява да се свържете със силата на майката природа чрез медитация. Черният смърч подобрява заземяващите свойства на опушения кварц, като ви свързва с насточщето. Той също така насърчава спокойствието и фокусира ума. Поставете малък Опушен кварц в бутилка и добавете десет капки етерично масло от Черен смърч. Медитирайте с тази смес, като я държите върху коренната си чакра и центрирате емоциите си.

8. Защита: Обсидиан и Сандалово дърво

Обсидиан

Обсидианът е мощен защитен камък, който предпазва от негативна енергия и психически атаки. Абсорбира негативните вибрации и облекчава стреса и безпокойството. Сандаловото дърво е невероятно духовно етерично масло, което се използва от векове за медитация и просветление. То подобрява защитните качества на Обсидиана, създавайки изключително мощна смес. Вземете вашия камък Обсидиан и го намажете с пет капки Сандалово дърво. Докато правите това, поискайте защита. След това поставете Обсидиана на перваза на прозореца или близо до входната врата, за да защитите дома си.

9. Прогонване на негативността: Черен турмалин и Градински чай

етерични масла и кристали - Черен турмалин

Дори ако използваме защитни кристали и етерични масла, все още може да се наложи активно да прогоним негативната енергия от пространството. Черният турмалин е идеалният камък за това. Той попива негативността и пречиства околната среда. Градински чай също работи за освобождаване на зоната от негативност. Използва се от векове заради своите духовни свойства. Ако трябва да прогоните негативната енергия от дома си, капнете пет капки етерично масло от Салвия в своя дифузер за етерични масла. Поставете черния си Турмалин до или върху дифузера, за да се смеси етеричното масло и да се усилят неговите сили.

10. Мир: Аквамарин и Лайка

АквамаринТази красива комбинация от етерични масло и кристали насърчава мира и спокойствието. Аквамаринът успокоява ума и освобождава тревогите. Той същевременно защитава аурата от негативна енергия. Свързан с морето и елемента Вода, Аквамаринът позволява на емоциите да текат. Лайката сама по себе си е чудесно успокояващо етерично масло. Балансира емоциите и отпуска ума, създавайки усещане за спокойствие. Поставете няколко камъка аквамарин в малка бутилка и добавете десет капки етерично масло от Лайка. Когато имате нужда от мир и спокойствие, дръжте бутилката в ръцете си.

11. Психически способности: Лабрадорит и Мента

Лабрадорит

Ако искате да развиете психическите си способности и да подобрите духовното си съзнание, работата както с кристали, така и с етерични масла може да ви помогне. Свързан с третото око и коронната чакра, Лабрадоритът е фантастичен духовен камък. Той повишава съзнанието ви и укрепва интуицията ви, отваряйки ви към нови духовни пътища. Етеричното масло от Мента стимулира ума и повишава енергията. Тази мощна енергийна смес е чудесен начин да развиете психическите си способности и да изследвате духовните сфери. Намажете вашия Лабрадорит с няколко капки етерично масло от Мента. Поставете Лабрадорита върху чакрата на третото око, когато медитирате и изследвате психическите си способности.

12. Комуникация: Амазонит и Здравец

Амазонит

Работата с  етерични масла и кристали може да подобри комуникацията ви с другите. Амазонитът свързва гърлената чакра със сърдечната. Така създава поток от енергия между тях. Това ви позволява да говорите от сърце и да бъдете верни на това, което сте. Освен това ви помага да видите нещата от различна гледна точка, за да преодолеете междуличностни проблеми и конфликти. Етеричното масло от Здравец също помага за отваряне на сърдечната чакра и насърчава състраданието и разбирането. Разсейва гнева и ирационалните мисли. Позволява ви да видите ясно ситуацията.  Поставете своя Амазонит в бутилка и добавете десет капки етерично масло от Здравец. Оставете го да престой една нощ. По този начин ще позволите на енергиите им да се слеят в едно. Ако трябва да говорите с други хора за конфликт и искате да кажете своята истина, намажете малко количество етерично масло от Здравец, напоено с Амазонит, върху чакрата на гърлото.

Етерично масло Здравец 10ml

(7)
11.99лв.

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Етерично масло Салвия 10ml

(5)
8.99лв.

Често задавани въпроси за употребата на етерични масла и кристали

  • Мога ли да сложа масло върху моите кристали?

Да, добавянето на етерични масла към вашите кристали ще подобри техните свойства и ще донесе изцеление и баланс в живота ви.

  • Какви камъни абсорбират етерични масла?

Порестите камъни ще абсорбират етерични масла, но все пак можете да използвате други кристали с етерични масла.

  • Можете ли да нанесете етерични масла върху камъни?

Да, етеричните масла са фантастични лечебни инструменти и могат да се поставят върху камъни, за да се усили енергията на камъните.

  • Можете ли да поставите кристали в дифузер за етерични масла?

Не, не се препоръчва поставянето на кристали в дифузер за етерично масло, тъй като това може да ги повреди. Можете обаче да поставите вашите кристали върху или близо до дифузера.

  • Мога ли да сложа масло върху моите кристали?

Да, добавянето на етерични масла към вашите кристали ще подобри техните свойства и ще донесе изцеление и баланс в живота ви.

  • Какви камъни абсорбират етерични масла?

Порестите камъни ще абсорбират етерични масла, но все пак можете да използвате други кристали с етерични масла.

  • Можете ли да нанесете етерични масла върху камъни?

Да, етеричните масла са фантастични лечебни инструменти и могат да се поставят върху камъни, за да се усили енергията на камъните.

  • Можете ли да поставите кристали в дифузер за етерични масла?

Не, не се препоръчва поставянето на кристали в дифузер за етерично масло, тъй като това може да ги повреди. Можете обаче да поставите вашите кристали върху или близо до дифузера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.