Интересно

Магията на различните бленди от етерични масла

Магията на различните смеси от етерични масла
5/5 - (1 глас)

Въпреки че някой може да си помисли, че е много по-лесно да се използва етерично масло само по себе си, като се разрежда, ако е необходимо, помислете отново! Смесването на етерични масла осигурява значителни резултати за вашето здраве и цялостно благосъстояние. Всъщност често откриваме, че бленди от етерични масла, понякога са с по-голяма полза за разрешаване на проблема.

Какво са бленди от етерични масла?

В ароматерапията говорим за бленди от етерични масла, когато комбинираме няколко едно с друго. Създаването на смес се състои в идентифициране на желаните свойства за даден проблем. Както и в избор на няколко масла, които могат да отговорят на тази нужда.

Интересно е да се отбележи, че чистите етерични масла са предназначени за информирани потребители, които имат опит в употребата и са наясно с мерките за безопасност . Докато смесите от етерични масла обаче обикновено са подходящи за начинаещи и по-малко опитни хора. Обикновено различните бленди от етерични масла са предназначени за конкретна употреба като почивка, зареждане, спокойствие и други.

Мощни резултати при употреба на бленди от етерични масла

Комбинирането на масла може да увеличи ефикасността на няколко нива. В един пример, ако имате болки в стомаха, можете да изберете да използвате спазмолитично етерично масло като екзотичен босилек, за да ви успокои. Чрез добавяне на второ масло, като листа от горчив портокал, вие ще увеличите успокояващия ефект десетократно, докато отпускате тялото си по-широко.

Взаимодействия между растителни екстракти

растителни екстракти в смесите

Освен че комбинират ефектите си, естествените екстракти могат да се подкрепят взаимно в съответните си действия. По този начин те се оказват по-ефективни заедно, отколкото поотделно. Традиционната ориенталска медицина, като Аюрведа (Индия) или китайската медицина, са спазили тази концепция добре. В тези страни терапевтите предлагат малко изолирани растителни екстракти, но предпочитат да ги комбинират, за да направят цялостни, естествени лекарства.

За съжаление на Запад научната общност обръща много малко внимание на комбинираното действие на растенията едно с друго. Препаратът Padma 28, извлечен от традиционната тибетска медицина и съставен от повече от двадесет растителни екстракта, е рядко изключение. Швейцарците признават ефективността на тази смес при проблеми с кръвообращението до степен да я пуснат на пазара като лекарство.

Надяваме се, че западната медицина може да почерпи вдъхновение от този пример, за да отиде много по-далеч!

Повече етерични масла, по-малко риск

Различните бленди от етерични масла помагат за намаляване на риска от странични ефекти, когато твърде интензивното действие на едно масло се смекчава от друго. Например, масла, богати на феноли (тимолна мащерка, цейлонска канела, компактен риган и др.), консумирани във високи дози, могат да причинят проблеми на черния дроб. Докато етеричните масла от лимон или грейпфрут предпазват черния дроб. Чрез комбиниране на мащерка с тимол и лимон в смес , можем да се възползваме от свойствата на фенолите, като същевременно намаляваме страничните ефекти в черния дроб.

В допълнение, смесването на няколко различни етерични масла намалява експозицията на всяка активна съставка поотделно. Поради това рискът от предозиране е по-малък при различните бленди от етерични масла, отколкото причистото масло.

Важно е да запомните, че при използването на всякакви етерични масла, независимо дали са смесени или чрез индивидуална употреба, се спазват указанията за безопасност за всяка активна съставка. Този ефект се открива в риска от алергии. При някои хора алергиите се предизвикват при контакт с вещество в определено количество. Комбинирайки маслата едно с друго, ние намаляваме излагането на всяка молекула поотделно. Следователно рискът от нова алергия към отключващ фактор е намален.

Аромат на синергия

Магията на различните смеси от етерични масла

Последната причина да смесваме етерични масла и, разбира се, една от любимите ни, е ароматната миризма, уникална за всяка смес. Етеричните масла имат силни миризми, някои по-приятни от други според вашите индивидуални вкусове.

Растителни нотки като Пачули, Иланг Иланг или Нероли са емблематични в парфюмерията. И все пак много хора намират аромата на етеричните масла, извлечени от същите тези растения, за поразителен. Отново разликата е в свързването на растенията едно с друго.

Без да претендират за същата обонятелна хармония като страхотните парфюми, смесите често могат да миришат по-добре от всяко отделно масло, което ги съставя. Ароматите на Евкалипт или Мента, напомнящи за света на медицината, не е задължително да предизвикват положителни емоции. Но свързани с интензитета на Лавандулата или Портокал, те ще донесат нотка на свежест, за смес, която в крайна сметка е много приятна.

Нашите предложения за бленди от етерични масла

Както вече стана ясно различните бленди от етерични масла са предназначени за конкретно човешко състояние като почивка, зареждане, спокойствие, проблеми със съня и дори създаване на празнична атмосфера. С невероятните си аромати блендите успяват да провокират и засилят различни чувства у човека.

1. Бленди от етерични масла при Инсомния

Бленд от етерични масла “Сладък сън”

(15)
8.99лв.

Когато вдишвате аромата на етерични масла, той може да предизвика реакции в лимбичната система. Tq е част от мозъка, свързана с емоциите, спомените и поведението. Това може да доведе до усещане за релаксация и спокойствие, насърчавайки по-добър сън. Бленд от етерични масла “Сладък сън” е флорална и внимателно подбрана комбинация от 100% натурални етерични масла: Лавандула, Пачули, Петигрен и Нероли. Този бленд е създаден да ви помогне да се отпуснете и да заспите. Може да се използва и когато искате да успокоите съзнанието си. Етеричните масла, съдържащи се в бленди от етерични масла “Сладък сън”, имат сходни свойства и се допълват идеално. Всяко масло поотделно, а и всички заедно имат силно релаксиращо действие. Сместа може да се използва, ако искате да заспите по-бързо и спокойно. 

2. Смеси от етерични масла за Щастливи моменти

Бленд от етерични масла “Щастие”

(11)
8.99лв.

Бленди от етерични масла, предназначени за насърчаване на щастието, са популярни поради потенциала си да влияят положително на емоциите. Те създават чувство за благополучие и подобряват настроението. Бленд от етерични масла “Щастие” е цитрусово-билкова комбинация от 100% натурални етерични масла от Грейпфрут, Лимон, Босилек и Розмарин. Блендата е създадена, за да подобри настроението ви и да успокои ума ви. Всяко масло поотделно, а и всички заедно имат силен релаксиращ ефект. Сместа може да се използва ако искате да подобрите настроението си.

3. Бленди от етерични масла за Спокойствие и душевен мир

Бленд от етерични масла “Спокойствие”

(17)
8.99лв.

Смеси от етерични масла, предназначени да насърчават спокойствието, съществуват, за да използват терапевтичните свойства на етеричните масла за създаване на усещане за спокойствие и релаксация. Бленд от етерични масла “Спокойстие” е флорална комбинация от Лавандула, Бергамот, Тамян, Мента и Иланг Иланг. Aроматът на блендата е идеален, за да отпусне вашето тяло и да успокои ума ви. Всяко масло от сместа поотделно, а и всички заедно притежават силен релаксиращ ефект. Сместа може да се използва, ако искате да успокоите ума си и да се отпуснете.

4. Смеси от етерични масла за Любов

Бленд от етерични масла “Любов”

(18)
8.99лв.

Бленди от етерични масла, предназначени да предизвикват чувства на любов и романтика, съществуват по различни причини. Любовта е мощна и сложна емоция и тези смеси имат за цел да я стимулират. Ароматерапията отдавна се свързва с повлияване на емоциите и може да се използва за задълбочаване на емоционалната връзка между хората. Етеричните масла имат способността да стимулират лимбичната система, помагайки за създаването на чувства на любов и привързаност. Бленд от етерични масла “Любов” е флорална комбинация от 100% натурални етерични масла: Розово дървоПортокал, Пачули, Градински чай, Здравец и Иланг Иланг. Блендът е създаден да стимулира сетивата, да подобри либидото и да отпусне тялото. Сместа може да се използва, ако искате да отпуснете тялото си, да успокоите ума си или да подобрите своето либидото.

5. Бленди от етерични масла за Празнично настроение

Бленд от етерични масла “Коледа” – 10 ml

(13)
8.99лв.

Какъв по-добър начин да засилиш празничното настроение на Коледа, както и да създадеш усещане за уют от това да използваш магията на аромата. Бленд от етерични масла “Коледа” съдържа смес от етерични масла като Портокал, Бор, Карамфил и Канела. Не е нужно уникалната празнична атмосфера да изчезне с края на Коледа. Нищо не пречи да се запази за по-дълго – дори до следващата Бъдни вечер.

6. Смеси от етерични масла против Насекоми

Бленд от етерични масла “Анти Комари” – 10 ml

(3)
6.99лв.

Съществува ли природно решение за справяне с комарите? Да! Бленд от етерични масла “Анти Комари” съдържа етерични масла от Цитронела, Чаено дърво, Лавандула и Лимонена трева, Полска мента, Мащерка. Всички компоненти на бленда имат репелентни свойства – те отлично отблъскват комари и други малки насекоми. Редовната употреба на състава обаче ще донесе много повече ползи – всяко от маслата има свои собствени уникални свойства. Бленд от етерични масла “Анти Комари” може да се използва като лична защита срещу комари на открито. Използва се точково върху кожата или под формата на спрей. А у дома? “Анти Комари” може да се използва в дифузер. Така чрез аромата си ще създаде атмосфера, изпълнена със свежест и топлина. Докато ви предпазва от комари.

7. Смеси от етерични масла за Чисто и дълбоко дишане

Бленд от етерични масла “Дълбок дъх”

(12)
8.99лв.

Има смеси от етерични масла за дълбок и чист дъх, които поддържат респираторното здраве чрез ароматерапия. Това е естествен подход за прочистване на дихателните пътища, облекчаване на алергии, както и освобождаване от досадните секрети. Бленд от етерични масла “Дълбок дъх” е освежаваща комбинация от Мента, Бор, Камфор, Евкалипт, Мащерка и Кедър. Създаден е, за да подпомогне лечението на инфекции на горните дихателни пътища, кашлица, хрема или настинки. Може да се използва винаги, когато усещаме липса на енергия или умора

8. Бленди от етерични масла против Неприятни миризми

Бленд от етерични масла “Анти Миризми”

(7)
8.99лв.

Съществуват смеси от етерични масла за дезодориране. Те се борят с нежеланите миризми и създават по-свежа, по-приятна среда. Бленд от етерични масла “Анти миризми” е освежаваща и внимателно подбрана комбинация от 100% натурални етерични масла: Лимон, Лайм, Чаено дърво, Лавандула и Мента. Сместа е идеално средство за освежаване на стаи. Създадена е за премахването на лошите миризми.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.