Всички етерични масла

Популярен начин човек да се наслади на предимствата на етеричните масла е чрез дифузер, който ще разпръсква ароматите им във въздуха. Чрез комбинации на етерични масла за дифузер може да се създаде симфония от аромати, които не само радват сетивата, но притежават и полезни терапевтични ефекти.

Доста хора се страхуват от комбинации на етерични масла за дифузер. Често си задват въпроси като: “Как да разбера колко да сложа от всяко от маслата? Кои масла си отиват заедно? Какъв ефект ще има комбинацията от тези масла?”

Това, което сме сигурни всички, е, че смесването на етерични масла определено е една от съществените части  на тази ароматна наука.

Важно е да отбележим, че етеричните масла са течности, които заедно работят в хармония. Когато се смесва едно масло може да балансира по-слабите части на друго и взаимно да се допълнят.

В ароматерапията най-често за смесване се използват смеси между две до пет масла, тъй като това изглежда е „сладкото място“ за постигане на синергия между маслата.

Основната цел на комбинации на етерични масла за дифузер е желанието да се увеличат ползите от сместа. Те често могат да бъдат пригодени за справяне със специфични здравословни заболявания. Каквито са респираторни проблеми. Евкалиптът, известен със своите дихателни ползи, може да се комбинира с мента, за да се създаде освежаваща смес, която да насърчи спокойното дишане. Разпръскването на подобна смес със сигурност ще осигури създаването на атмосфера, благоприятна за по-лесно поемане на въздух. Тя е особено необходима през сезоните, когато настинките и алергиите са ежедневен проблем.

Друга известна комбинация е тази между етерично масло от Цитронела, Чаено дърво,Лавандула, Лимонена трева, Полска мента и Мащерка. Тази смес е създадена за решаване на често срещания проблем с комарите и е натурален репелент. Различните етерични масла отблъскват различни видове насекоми и правилната смес между тях е най-доброто решение.

Показване на 2 резултата

Бленд от етерични масла “Коледа” – 10 ml

(13)
8.99лв.

Бленд от етерични масла “Анти Комари” – 10 ml

(5)
8.99лв.