Ароматерапия, Интересно

Най-добрите етерични масла за хоум офис

етерични масла за хоум офис
5/5 - (1 глас)

След Ковид пандемията, все повече работни места налагат политики за социално дистанциране. Много от нас преминаха към нов начин на живот, свързан с работната атмосфера. Осъществяването на виртуални срещи, в дома, където има куп странични неща, които ни разсейват, правят работния ден предизвикателство. Етеричните масла за хоум офис могат да ни бъдат полезни за справянето с различни проблеми, като същевременно ни помагат да останем позитивни и продуктивни. Етеричните масла имат свойството да подобрят психическия и физически стрес, или дискомфорт. Те вече са се превърнали в неизменно средство за мнозина, което се справя с натоварвания, и се грижи за психичното здраве.

В тази статия ще откриете задължителните етерични масла, за които се смята, че помагат на хората да останат фокусирани, продуктивни и енергични по време целия работен ден у дома.

Как да изберем най-добрите етерични масла за хоум офис?

Ето някои ключови начини, по които етеричните масла могат да ни помогнат да работим от вкъщи:

  • Етерични масла за концентрация

Са идеални за емоционално “настройване”, още в началото на деня. По този начин ще се подготвите за продуктивен и спокоен ден. Може да се спрете на: етерични масла от куркума, градински чай, сандалово дърво, иланг-иланг, тамян, кедрово дърво и пачули.

  • Етерични масла за хоум офис за изчистване на ума

Помогнат за справяне с разсейването, за да се концентрирате по-добре върху работните задачи. Примерите включват етерични масла от розмарин, лимон, мента, грейпфрут и босилек.

  • Етерични масла за хоум офис със стимулиращи или освежаващи свойства

Идеални са за подсилване на мотивацията. Липсата на мотивация може да се дължи на постоянно разсейващата ни домашна среда. Могат да се използват: етерични масла от джинджифил, лимон, мента и черен пипер.

  • Етерични масла за хоум офис с успокояващи свойтва

Използват се за отпускане след тежък ден. Тук се включват: етерични масла от градински чай, лавандула, лайка и бергамот.

5 етерични масла, подходящи за по-добра продуктивност при работата от вкъщи

Списъкът по-долу съдържа селекция от етерични масла, които са особено известни със своите енергизиращи, подобряващи фокуса и ободряващи свойства. В допълнение към тях, сме включили и тези с възстановяващи, релаксиращи и емоционално балансиращи свойства – всички от които могат да подобрят производителността и ефективността по време на работа от дома.

1. Етерични масла за хоум офис – мента

Етерично масло Мента 10ml

(41)
8.99лв.

Вдишването на аромата на етеричното масло от мента може бързо да стимулира и повиши енергията. Този когнитивен ефект е свързан с основната му съставка, ментол, който е силно охлаждащ и ободряващ. Маслото от мента може и да се използва за учебни цели, поради репутацията му на мощно средство за учене и памет. В силно разсейваща или шумна домашна среда може да работи за повишаване на енергийните нива, подобряване на фокуса и повдигане на настроението.

Благодарение на охлаждащите си свойство, етеричното масло от мента може да осигури облекчение при мускулно напрежение, както и при главоболие и мигрена. Едно от най-добрите етерични масла за хоум офис, може бързо да облекчи чувството на умора или летаргия, помагайки за справяне с проблеми като високо натоварване.

Дифузер с етерични масла за кола ETERIM Mobile

(14)
34.19лв.

Начин на употреба: За да подпомогнете нивото на бдителност и да създадете фокусирана атмосфера у дома, капнете 4-5 капки масло от мента в дифузер за ароматерапия. За да премахнете разсейването, смесете по 2 капки масло от мента, масло от розмарин и масло от лимон, преди да разпръснете. При физическата и умствена умора смесете 3 ч.л. от предпочитано базово масло в дланта на ръката ви, с 1-2 капки масло от мента. Масажирайте нежно слепоочията, челото, шията и всяка друга област на напрежение.

2. Етерично масло за хоум офис – розмарин

Етерично масло Розмарин 10ml

(11)
10.99лв.

С освежаващ пикантен аромат, етеричното масло от розмарин става все по-популярно благодарение на новаторски проучвания. Те показват силната способност на етеричното масло от розмарин за подобряване на паметта и намаляване нивата на стрес.

Когато се използва в дифузер за ароматерапия, маслото от розмарин стимулира сетивата, изостряйки фокуса и подпомагайки задържането на паметта. Поради тази причина, етеричното масло от розмарин, може да бъде особено полезно за виртуални екипни работни срещи, или такива с клиенти. Ако работите като колцентър агенти, етеричното масло от розмарин ще ви помогне лесно да запомните важна информация.

Научете повече: 14 ползи от употребата на етерично масло от розмарин

Как да използвате: За да увеличите концентрацията и фокуса, добавете по 3 капки масло от розмарин, масло от грейпфрут и масло от лайм, в дифузер. Може да смесите 1 ч.л. от предпочитано базово масло в дланта на ръката ви, с 1 капка масло от розмарин. Разтрийте дланите си една в друга, преди да я поставите пред носа си, и вдишайте дълбоко няколко пъти.

3. Лимоново етерично масло за работа от вкъщи

Лимоново етерично масло 10ml

(43)
8.99лв.

С приятен и ободряващ цитрусов аромат, това етерично масло може да се използва от тези, които имат проблеми с фокуса или се чувстват непродуктивни у дома. Етеричното масло от лимон помага и за елиминирането на домашните миризми и пречиства въздуха. Когато добавите няколко капки лимоново етерично масло, ще повишите енергията, ще създадете положителна нагласа. Енергизиращите свойства на лимона също са чудесно средство за подготовка на стая за физическа активност.

Как да използвате: За да създадете светло и благоприятно работно пространство, с добавена енергия и ползи, разпръснете 5-8 капки лимоново масло. За да създадете дезодориращ спрей за стая, който също помага за производителността, добавете 40 капки лимоново масло, 40 капки масло от лайм, 20 капки петитгреново масло, 20 капки масло от тамян към стъклена бутилка със спрей от 120 мл., и допълнете с дестилирана вода. Затворете плътно бутилката и разклатете енергично, преди да пръскате във въздуха.

Спрей с етерични масла – Лимон и Евкалипт

(4)
14.99лв.

4. Етерично масло от салвия за работа от вкъщи

Етерично масло Салвия 10ml

(5)
8.99лв.

Често наричано „женското масло“, етеричното масло от салвия е известно като балансиращо нивата на настроението, особено при емоционални дисбаланси, причинени от хормонална дисфункция. За тези, които изпитват чувство на дисбаланс поради работа от вкъщи или им липсва стимулация от лично взаимодействие с колеги, етеричното масло от салвия може да бъде полезно. Етеричното масло за хоум офис повишава емоционалната устойчивост, като същевременно разсейва негативните мисли и чувства.

В ароматерапията маслото от градински чай се използва за успокояване на менструални болки, справяне с безсънието и намаляване на стреса, летаргията и тревожността. Използва се и за вдъхновяване на благодарност, надежда и позитивност, като същевременно засилва чувството за духовност.

Начин на употреба: За да помогнете за балансирате вашите настроения, разпръснете 3 капки масло от салвия, 2 капки масло от портокал, 2 капки масло от джинджифил и 1 капка бергамот. При безсъние, разпръснете 3-4 капки в спалнята си непосредствено преди лягане.

Съвет: Въпреки че етеричното масло от салвия е познато със своите ползи за жените, мъжете също могат да се възползват от прекрасните ароматни ползи от това масло. Например, смята се, че облекчава тревожността, повдига настроението и повишава либидото при мъжете.

Научете повече за това масло: Здрав дух, здраво тяло – как да използваме етерично масло от градински чай?

5. Етерично масло от джинджифил

Етерично масло Джинджифил 10ml

(6)
8.99лв.

Работата от вкъщи понякога може да повлияе на нечие самочувствие и мотивация, особено в началото. При работата от вкъщи, работните задачи могат да не бъдат разпределени правилно, поради липсата на добра комуникация. За тези, които са в такава ситуация, етеричното масло от джинджифил може да помогне. Етеричното масло от джинджифил традиционно се използва за увеличаване на мотивацията, както и други проблеми, свързани с емоционална дисфункция и желание.

Как да използвате: За да вдъхнете увереност и усещане за сила, докато работите от вкъщи, капнете 3 капки масло от джинджифил в дифузер за ароматерапия, заедно с по 2 капки масло от бергамот и лимон. Също може да сместе 1 ч.л. носещо масло в дланта на ръката ви, последвано от 1-3 капки джинджифилово масло. Разтрийте длани една в друга и задръжте пред носа. Вдишайте дълбоко!

Безопасно използване на етерични масла за хоум офис

Насладете се на терапевтичните ползи от етеричните масла, като ги използвате безопасно и отговорно. Това означава никога да не ги използвате върху раздразнена кожа. Това включва извършването на кожен тест преди употреба, познаване на ефектите на слънцето след употреба и закупуването им от доказана марка, известна с качество и чистота.

Само за външна употреба

Етеричните масла са само за външна употреба. Етеричните масла никога не трябва да се използват близо до очите, вътрешната част на носа и ушите или върху други особено чувствителни области на кожата. Задължително е да се консултирате с лекар, преди да използвате тези масла за терапевтични цели.

Научете повече: Подходящи ли са етеричните масла за вътрешна употреба?

Бременност и други здравословни състояния

Бременните и кърмещите жени се съветват особено да не използват етерични масла без медицински съвет от лекар.

Научете повече: Етерични масла за бременност

На тези със следните здравословни проблеми е особено препоръчително да се консултират със съвет от лекар: рак, сърдечни заболявания, кожни заболявания или алергии, хормонално свързани заболявания или епилепсия.

Хората, които приемат лекарства с рецепта, подлагат се на голяма операция или са изложени на по-голям риск от инсулти, инфаркти или атеросклероза, също се съветват да потърсят медицинска консултация преди употреба.

Деца и безопасност

Тези масла винаги трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца, особено тези под седемгодишна възраст.

Научете повече: Колко често да се използват етерични масла за деца?

Фоточувствителни етерични масла

Някои етерични масла, включително етерично масло от лимон, етерично масло от лайм и етерично масло от грейпфрут, могат да повишат чувствителността на кожата към слънцето. Избягвайте излагането на локално нанесените зони на слънчева светлина поне 24 часа след прилагането.

Как да проведете кожен тест

Преди да използвате което и да е етерично масло, се препоръчва кожен тест. Това може да стане чрез разреждане на 1 капка етерично масло в 4 капки масло-носител и нанасяне на стотинка количество от тази смес върху малък участък от нечувствителна кожа.

Странични ефекти на етеричните масла

Потенциалните странични ефекти на етеричните масла включват зачервяване, обрив, копривна треска, парене, нарушения на кръвосъсирването, намалена скорост на заздравяване, ниско кръвно налягане, замаяност, главоболие, гадене, диария, конвулсии и ускорен пулс. В случай на алергична реакция, преустановете употребата на продуктите и незабавно посетете лекар, фармацевт или алерголог за оценка на здравето и подходящо коригиращо действие. За да предотвратите странични ефекти, консултирайте се с медицински специалист преди употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.